Perinçek, “Erdoğan’ın gücü Ankara, İstanbul, İzmir belediyelerine kayyum atamaya yetmez!”

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Youtube kanalındaki “Her Açıdan TV’de Ruhat Mengi”yle bir söyleşi gerçekleştirdi. Türkiye ve Dünya gündemi ile ilgili soruları yanıtlayan Perinçek, Mengi’nin kayyum atanan belediyelerle ilgili sorularına da yanıt verdi. Perinçek “Erdoğan’ın gücü İstanbul, Ankara, İzmir Belediyelerine kayyum atamaya yetmez” dedi.
Perinçek kayyum atamaları ile ilgili soruya şu yanıtı verdi; “Van, Diyarbakır ve Mardin Belediyelerine kayyum atanması Erdoğan’ın inisiyatifi ile değil Türkiye Cumhuriyeti’nin inisiyatifiyle yapılmıştır. Bunu Erdoğan ile özdeşleştirmek önce Türkiye Cumhuriyetinin gücünü hafife almaktır. Buda karşı cepheye dolaylı olarak yardımcı olmaktır. Gül, Babacan, Davutoğlu, Pkk, ABD ile aynı söylemlerde buluşan CHP ve İyi Parti üst yönetimleri bu söylemlere katılıp destek vererek Erdoğan ‘ı iktidardan indirebileceklerini düşünüyor. Sürekli bu yanılgı içindeler. Bu söylemlerle iç cepheyi zayıflatıp Amerikan söylemlerini dillendiriyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin gücünün farkında değiller ya da Türkiye Cumhuriyetine güvenmiyorlar. Bu bir acizliktir. Türk Ordusu yerine ABD ordusundan medet ummak, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkeleri yerine ABD söylemlerini baş tacı yapmak Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğüne karşı bir harekettir.
Van, Diyarbakır, Mardin Belediyelerine kayyum atanması Türkiye Cumhuriyetinin kararıdır. Türkiye Cumhuriyetinin gücüdür. 2014 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkeleri etkisini ortaya koymaktadır. İstanbul, Ankara ve İzmir’e de kayyum atanacağı haberleri ABD ve AB kaynaklarınca haber yapılmış. Türkiye içindeki bunu dillendirenlere de ne yazık ki “Demokrasi ” aşığı denilmektedir. Emperyal güçlerce yürütülen bu psikolojik savaşa “Olacak” gözüyle bakmak yenilgiyi peşinen kabullenmektir. Biz Vatan Partisi ve Doğu Perinçek olarak 26 Ağustos Taarruz cephesindeyiz. Bir Vatan Savaşı vermekteyiz. Bu cepheye gelmeyenler kayyum atamalarına Bağımsızlık Savaşımızın bozguncu İstanbul basını gözüyle bakmaktadır. Halkımızı korkuya ve sinmeye zorlamaktadır. Erdoğan ‘ın gücü İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyelerine kayyum atamaya yetmez. Buna karşı çıkan ilk biz oluruz. İlk Vatan Partisi olur. Bunu söylerken bu gücü Türk Milletinden alıyorum, Türk Milletine güveniyorum. Erdoğan dönemi sona ermektedir. Ak Parti kırılgan bir zemin üzerinde yürümektedir. Erdoğan bu belediyelere kayyum atamaya kalktığı an o koltuktan inişi hızlanacaktır. Bu nedenle Erdoğan böyle bir kayyum atamayı ya da görevden almayı göze alamaz.”
Perinçek Eylül ayı içinde Beşar Esad’ın çağrılısı olarak Şam’a 10 kişilik bir çalışma grubuyla gideceklerini bildirdi. Perinçek, ziyaretin daha önce planlandığını ancak Vatan Partisi bir çözüm programı üzerinde çalıştığını ve içinde Akademisyen, Asker kökenli Aydınların bulunduğu çalışma grubunun çözüm programını bitirmek üzere olduğunu belirtti. Perinçek ziyaretten sonra Suriye ile ilgili çözümlerin devreye gireceğini bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.