Perinçek; “2019 yılında Türkiye yeniden Atatürk cephesinde olacak “

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek; “2019 yılında Türkiye’nin yeniden Atatürk cephesinde buluşacağını belirterek”, 2019 yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Perinçek “Atatürk, çağımızın büyük devrim önderlerinden. Asya Çağının kapısını açan Türk, Rus, İran ve Çin Devrimlerinde Atatürk’ün özel bir yeri var. O nedenle Atatürk, hangi iklime gitseniz, “Büyük Devrimci”dir. O, 20. yüzyılın devrim mirası içinde eşsiz bir konumdadır. Kuşkusuz bu konuda emperyalist merkezler dışında bütün insanlığı kucaklayan bir oydaşma var. Atatürk’ün tarihsel duruşu tartışmasızdır. Ne dünyada, ne de Türkiye’de Atatürk’e karşı mevzilenerek hiçbir ciddî iş yapılamaz, olsa olsa vatan hainliği ve yıkıcılık yapılır.” diyerek tüm ülkeyi Atatürk İlke ve Devrimlerinde buluşmaya çağırdı. Perinçek açıklamasını şöyle sürdürdü; “İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Türkiye’nin adım adım Atlantik sistemine bağlanması nedeniyle, Millî Demokratik Devrimimiz kesin sonuca ulaşamamıştır. Bu durumda önümüzdeki stratejik hedef, Atatürk Devimini tamamlamaktır. Somut olarak dile getirirsek, terörü içte ve dışta temizlemek, Vatan bütünlüğünü sağlamak, Akdeniz’den gelen tehdidi göğüslemek ve Borç batağından kurtularak Üretim Devrimini başarmak, önümüzdeki işlerdir. Atatürk’e bağlılık, Atatürk’ün izinden gitmek, Atatürk Devrimini kesin zafere ulaştırmak, işte şimdi bu görevlerde sınanıyor. Atatürk Devrimciliği ya da Atatürk mevzisinde olmak, önümüzdeki bu işlere sarılmaktır.”
Perinçek sözlerine uyarılarda bulunarak devam etti; “Ancak bulunduğunuz konumu, Anıtkabir bekçiliği diye tanımlayabileceğimiz işler belirliyorsa, aslında Anıtkabir’in bahçesinde bile değilsiniz, karanlık bir dehlizin içindesiniz ve oradan görebileceğiniz bir ışıltı yoktur.
O dehlizden katılmak bir yana vatan savaşını göremezsiniz bile.
O dehlizde ABD emperyalizmiyle hiçbir sorununuz yoktur, tersine ondan medet ummaktasınız.
O dehlizde PKK’ya ve FETÖ’ye karşı konumlanamazsınız, hatta PKK ile birlikte “Çin emperyalizmine”, “Rus despotizmine” ve “İran’ın molla rejimine” karşı ABD’nin paslanmış kılıcını sallarsınız.
O dehlizde Atatürk Devrimciliği yapılmıyor, Atatürk vatan savaşı verenlere karşı bir gagalama aracı olarak kullanılıyor.
O dehlizde PKK’ya ve FETÖ’ye karşı savaşılmıyor, PKK’yı ve FETÖ’yü hapislerden kurtarmak için sonu karanlık faaliyete giriliyor.
O dehlizde Atatürk Devrimciliğinin alnımıza yansıyan ışıltıları yok, alın lekeleri var.”
Perinçek sözlerini Atatürkçülüğün eylem kılavuzunu açıklayarak sonlandırdı. “Atatürk bir hatıra değildir, bir eylem kılavuzudur. Atatürk, Fırat’ın Doğusunda Mehmetçiğin omuz başında ve Suriye Ordusu ile dayanışma mevzisin de bir eylem kılavuzudur.
Atatürk, Doğu Akdeniz ve Ege’de ABD-İsrail tehdidine karşı bir eylem kılavuzudur.
Atatürk, PKK’nın temizlenmesinde, FETÖ’nün bastırılmasında, HDP’nin kapatılmasında bir eylem kılavuzudur.
Atatürk, önümüzde Üreticilerin Millî Hükümetiyle başarılacak olan Üretim Devriminde bir eylem kılavuzudur.
Atatürk, bilimi rehber kabul eden, fikri hür vicdanı hür kuşaklar yetiştirmede eylem kılavuzudur.
Atatürk’ün Vatan Savaşı ve Üretim Devrimi eylemciliği bir kez daha Türkiye’nin gündemindedir.
2019 yılında Atatürk, renkleri solan bir hatıra değil, bilinçlerimizi aydınlatan, bize yol gösteren bir ışıktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.