Pazarlıklı satışta soru işareti

Pazarlıklı satışta soru işareti
Karacabey Belediyesi’nin Bandırma Caddesi’nde yaptığı İş Merkezi’ndeki dükkanların satışında ortaya atılan usulsüzlük iddiası kafaları karıştırdı.
İş Merkezi dükkanlarını satışını pazarlık usulüyle yapan Belediye Başkanı Ergün Koç, zemindeki 468 metrekare dükkan ihalesine sadece özel bir bankayı alması şaibe iddiasını gündeme getirdi. Söz konusu dükkan için bir bankanın dışında hiçbir kuruluşun teklifinin kabul görmemesi ihaleye giremeyenlerin tepkisini çekti.
Üç günlük ihale sürecinde 7 adet işyeri satılırken, zemin kattaki en büyük işyerinin yeni sahibi, 1 milyon 281 bin YTL’ye bir banka oldu. Başaka bir bankanın 3 yıllığına verdiği aylık 15 bin YTL kiralama teklifi Başkan Koç’un satış yanlısı olmasından dolayı kabul görmedi. İhaleye girmek isteyen bazı iş adamlarının ise 1 milyon 350 bin YTL’ye varan sözlü teklifler yaptığı ancak devreye giren aracılarla bu tekliflerin önlenmeye çalışıldığı belirtildi.
Bu da Belediye İş Merkezi dükkanlarının satışında kafa karıştıran başka bir olay oldu. Belediye’nin yaptığı satıştan kazanacağı 1 milyon 281 bin YTL’ye karşın, başka bir bankanın kiralık aylığı 15 bin YTL’den 3 yıllık 540 bin YTL peşin ödeme yapmak istemesinin kabul görmemesi düşündürücü bulundu. Belediye’nin ihaleye tek başına giren bir bankaya verdiği iş yerinin satılması halinde ücretin yarısı peşin, geri kalanı taksitle ödenecek. Diğer bankanın halen Belediye kiracısı olması ve çıkacağı dükkandan da elde edilecek gelirle beraber üç yılda 860 bin YTL’lik bir paranın Belediye kasasına girmesi söz konusu iken Başkan Koç’un ilk taksidi 640 bin YTL olan teklifi ise daha cazip bulması ilginç karşılandı.
Belediye Meclis Üyeleri’nin kiralık teklifine sıcak baktığı ve söz konusu dükkanın kiralama yoluyla verilmesinden yana oldukları ileri sürüldü. Belediye İş Merkezi’nde en pahalı dükkan olan söz konusu yerin kiralanması halinde bedeli beş yıl içinde karşılanacak ve tapusu da kendisinde kalacak. Daha sonraki dönemlerde ise belediyenin karlı yatırımlarından biri haline gelecek.
İhaleye giremeyen istekliler, Belediye’nin bu konuda yeniden değerlendirme yapmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.