PARTİLERİN GRUP TOPLANTILARI

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Partilerin grup toplantılarını izledim. İzlediğime bin pişman oldum. Kaşıkçı ve Mafyacı davası! Ulusal değerlere saldırı! Tarih bilmeden iki yuvarlak sözcükle taraftarlarına seslenme.
– Türkiye?
Yok gündemlerinde… İşsizlik, üretim, Suriye, Kıbrıs, eğitim, konkordatolar, iflaslar, işten çıkarmalar, kapanan fırınlar, pkk ile mücadele, fetö ile mücadele, cemaat ve tarikatlarla mücadele… Yok… Yok… Yok…
Bahçeli ile başladık. Bir mafya personelini aftan yararlandırıp salıverme tasarısı attı, gündeme. Diyor ki ;
– Önerimizi uyuşturucu satanlara affa indirgemek affedilemez !
– Mhp ile uyuşturucuyu yanyana koymak cinayettir!
Sonuç….
Vazgeçmeyeceklerini söylediği af tasarısıyla “rüşvet, irtikap,ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma,uyuşturucu kaynaklı suçlara da” af gelecek…!
Kılıçdaroğlu’na geçiyorum. Kaşık havasıyla Akp’ye yükleniyor. Oysa Akp, Kıbrıs ‘ta çözümü Akıncı’nın teslimiyetçi, ver kurtulcu düşüncesine bırakmış. Abd-Yunanistan -İsrail Kıbrıs çevresinde ve Ege’de tatbikat yapıyor. Doğalgazı parselliyor. Akp’nin Milli olmayan Dış politikası nedeniyle Mısır’da bu üçlüye katılıyor. Egemenlik alanımız ihlal ediliyor. Yunanistan, kara sularını 12 mile çıkaracağını söylüyor. Bu ülkemizin güvenliği, ticareti, bağımsızlığı için savaş nedeni.
Kılıçdaroğlu kaşıkları çekmiş. Kim görse Akp ile mücadele ettiğini sanacak! Sahi Kılıçdaroğlu’nun 9 aydır Kıbrıs ve Ege ‘de olanlar ile ilgili hiç görüş açıkladığını duydunuz mu ?
– Yoksa maşa Yunanistan gibi Abd’nin müttefik olduğuna hala mı inanıyor?
İyi Parti Genel Başkanı Akşener’i dinledim. Mehmetçiğe kurşun sıkan Doğu Türkistan teroristleriyle buluşup görüşmekten zaman bulmuş! Neyse ki, ANDIMIZ konusunda birleştirici. Türk Ulusunu savunuyor. Andımıza sahip çıkıyor. Fakat birden Mhp ile Akp arasındaki kutsal ittifaktan “çatırrr” diye bir ses geliyor. İyi Parti kulise başlıyor. “Biz size destek veririz ” yani Akp’ye diyor! Seçimin birkaç gün sonrasında da aynısını demişlerdi, zaten. Aklımıza şunlar geliyor.
– Akp ile yalnızca Bacımız mücadele edebilirdi !
– Akp Bacımızdan çok korkuyordu !
Akp Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan; Kaşıkçı olayıyla ilgili bilgi veriyor, önce. Türkiye, cesedinin Büyükelçinin evindeki kuyudan çıktığını öğreneli 16 saat olmuş. Ardından Türkiye’nin bileşenini “Andımızı” hedef alıyor. Adı olmayan bir millet ile ortaya konulan Akp düşüncesinin sorunu çözdüğünü savunuyor. Oysa ki çözememiş. Fetö, pkk, liboşlar hep Andımıza saldırmış, devam ediyor. Bileşenle birleştirmek varken ayrıştırmayı seçiyor. Neden?
Kim bu hakarete uğrayan Reşit Galip diye araştırıyoruz.
– Kapattı dedikleri Türk Ocaklarının bir şubesini İstanbul ‘da açmış.
– Gönüllü Doktor olarak Balkan ve 1. Dünya Savaşına katılmış.
– “Köycüler” cemiyetine katılarak Tavşanlı’ya giderek doktorluğunu köylüye götürmüş. Oradan Ege’ye gidip muhacirlere doktorluk hizmeti götürmüş.
– Ulusal Bağımsızlık savaşımız için halkı örgütlemiş.
– “Organlar hücrelerden oluşuyor, bizim hücremiz Köylüdür” diyen bir bilim adamı.
– Türkiye ve Yunanistan arasındaki nüfus değişiminde delegelik yapmış.
– İstiklal Mahkemelerinde, Türk Ocakları yerine kurulan Halkevlerinde ve Türk Dil Kurumunda Başkanlık görevinde bulunmuş.
– Aşıları ve ilaçları vücudunda deneyip halkın üzerinde kullanmış.
– Atatürk’e kafa tutmuş. Sofrada yalnız bırakılmış. Ankara’ya dönmek için arkadaşlarından borç para almış. Atatürk “parası yok ama cesareti var” demiş. Onu çağırarak Milli Eğitim Bakanlığı görevini vermiş.
– 23 Nisan 1933 yılında Andımızı Çocuk Haftası açılışında okumuş. 80 yıl ANDIMIZ ülkemizin bilrleştireni olmuş. 2013’de Akp kaldırmış.
*** Bizlerin yürüdüğü yolda koşan” Reşit Galip’in ruhu şad ; Yurdumuza ve Ulusumuza yaptığı hizmetlerden dolayı Allah razı olsun.
*** ORHAN SEYFİ ORHON’UN SÖZÜDÜR…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.