Pancar hasadı sona erdi

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, 35 bin ton pancar üretildiğini belirterek hasadın sona erdiğini duyurdu.

Hava şartlarının müsait gitmesiyle çiftçilerin herhangi bir sıkıntıya düşmediğini belirten Karahasanoğlu, “Bölgemizde 3 bin 900 dekar alanda 35 bin ton pancar üretildi. 2013 yılı için pancar taban fiyatı 144 TL/ton olarak açıklandı. Havaların pancar üretimine müsait geçmesi ve şeker oranı yüksek yeni tohum çeşitlerinin ekilmesinden dolayı, pancar polar derecesi yüzde 15,49 olarak tespit edildi. Çiftçimizin eline geçecek pancarın ton fiyatı da 139,41 lira olacak” dedi.

2014 yılı pancar taahhüt alımlarına yakında başlanacağını dile getiren Karahasanoğlu, “Şeker şirketi yaptığı nakdi ve ayni yardımlarla, çiftçimizi maddi yönden mağdur etmedi. Çiftçimiz şeker oranı yüksek yeni tohum çeşitlerinden de memnun kaldı. 2014 yılında pancar ekimi 10 bin dekara çıkarılarak hem Susurluk fabrikamızın çalışması, hem de domates ve mısır ekimin azaltılması sağlanabilir. Böylelikle, fazla üretimden dolayı domates ve mısır fiyatlarının düşmemesi sağlanacaktır” diye konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.