“Özlemle anıyoruz”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 75. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Aka, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 75. yılında, sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği milli mücadele ile bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya sergilemiştir. Mustafa Kemal Atatürk, bugün dünyanın önünde saygıyla eğildiği müstesna bir isimdir. Onun eşsiz askeri dehası ve milletine yol gösteren engin fikirleri hâla tazeliğini korumaktadır.

Ulu Önder, her şart altında insanımıza güvenilmesi gerektiğini, milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Başarıları, eserleri ve geleceğe yönelik yüksek öngörüleriyle Atatürk, Türk milletinin yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır.

Atatürk'ün, Türk Milletine hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve demokrasi, barış ve özgürlük içerisinde yaşayan güçlü ve milli bir devlet olma yolunda milletimiz büyük mesafeler kat etmiştir. Ancak, bugün küreselleşmenin ve yenidünya düzeninde ülkelerarası ilişkilerin mahiyet değiştirmesinin de etkisi ile ülkemiz kritik bir dönemi yaşamaktadır. Özellikle siyasi iradenin Avrupa Birliği yolunda uyguladığı gayri milli politikalar, milletimizi ikinci bir Kurtuluş Savaşı şartlarıyla karşı karşıya bırakmıştır. Terör olaylarının ülkemizde yeniden dirilişe geçmesi, her gün bu acının anne ve babaların yüreklerini dağlaması, ekonomide özelleştirme adına kritik yerlerin yabancı sermayelere pazarlamacı havasıyla peşkeş çekilmesi, Türklük bilincinden uzaklaşılması, Ulu Önderin politikalarından ne kadar saptığımızın birer göstergesidir.

Atatürk ile ilgili önemli bir noktaya daha işaret etmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelinde Büyük Ata'nın “ Ne Mutlu Türküm Diyene ” felsefesi yatar. Bu felsefe, milli sınırlarımız içerisinde ve dışarısında yaşayan; dini, mezhebi ve ırkı ne olursa olsun her vatandaşımızın kendisini Türk kabul edip, kendisini milletine adaması, aralarında hiçbir farkın olmadığını gösterir. Ülkenin ve milletin bölünmezliği bu vecizede manasını bulur. Millet olarak; kaderde, tasada ve kıvançta bir olmanın esası yine bu vecize ile anlam kazanır. Esasen bu düşünce, “Devlet olabilme”'nin de baş şartıdır. Öte yandan bu felsefe, Cumhuriyet rejimi ile büyük bir uyum sağlar ve en sağlıklı milli bünyenin teşekkülüne yardım eder. Bu nedenledir ki; Atatürk İlkeleri üzerinde bina edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bütün milletin “Tek Millet, Tek Devlet” İlkesine bağlı kalması suretiyle devam edecek ve O'nu hiçbir güç bölüp parçalayamayacaktır.

Türk gençliği; Atatürk'ün gençliğe hitabesinde bize işaret ettiği “gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunan” iktidar sahipleri karşısında daima uyanıktır; milli menfaatlerini, düşmanlarına ve bu iktidar sahiplerine rağmen her şartta savunmaya hazırdır.

Ölümünün 75. yılında Türk milleti olarak Ulu Önder Atatürk'ün aziz hatırasına ve bizlere bıraktığı mirasa olan bağlılığımızı yineliyor, Ulu Önderimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.