ÖZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUZ!

Çağdaş Türkiye’nin kurucusu, Büyük Önder ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yılı Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de düzenlenecek programla anılacak.
Karacabey Kaymakamlığı, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı”nı açıkladı. Pazar günü saat 08.55′te çelenk sunma töreni ile başlayacak olan program, saygı duruşu ile devam edecek. Törende saat 09.05 geçe iki dakika boyunca sirenler ve araç klaksonları çalarak hayat duracak.
Ardından Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nce saat 09.20′de Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan anma programına geçilecek. Atatürk’e Özlem adlı şiirsel gösteri ile başlayacak program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek. Ardından Okul Müdürü Hüseyin Akbaba’nın günün önemini belirten konuşma yapacak. Daha sonra sırasıyla; Atatürk’ün hayatının anlatıldığı slayt gösterisi, “Cumhuriyet Kadınları” isimli drama gösterisi, Atatürk’le ilgili türküler eşliğinde anıların canlandırılması, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nin Anıktkabir ziyareti ile ilgili video yer alacak. Program, ilçede düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erecek.
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, “Cumhuriyet’imizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında minnet, şükran ve tazimle anıyoruz.” dedi.
“10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası” nedeniyle açıklama yapan Kaymakam Yolcu, “Atatürk; ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır. Atatürk; bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır.” diye konuştu.
Kaymakam Yolcu, Büyük Önder Atatürk’ün anıldığı bugünde halka düşen göreve işaret ederek “O’nun ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk’ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımaktır.
Türkiye; milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde son yıllarda çok önemli mesafe kat etmiş ve Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir.
Bununla birlikte, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz.
Ülke ve millet olarak, varlığımıza yönelik tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelede verdiğimiz kayıpların, özellikle de aziz şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz.” şeklinde mesajını verdi.
Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, sözlerini şöyle noktaladı: “Birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze yönelik yapılan bu hain saldırılar ve art niyetli girişimlere karşı sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından asla şüphemiz olmadığı gibi, barış, kardeşlik ve dayanışma çerçevesinde bu zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancımız da tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde bir kez daha sevgi, şükran, rahmet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.