Özkan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünü hatırlatan Başkan Ali Özkan, mesajında, “Öğretmenler, eğitim ve öğretim hayatına bizleri hazırlayan, her türlü ilmi nakış nakış beyinlerimize işleyen insanlardır. Ülkelerin ve toplumların gelişmişlik düzeylerinin yükselmesi, insan kaynaklarının donanımı ve eğitimi ile mümkün olabilmektedir. Özellikle bilimin, bilginin ve teknolojinin her geçen gün değer kazandığı günümüz dünyasında, toplumlar sahip oldukları eğitimli ve nitelikli insan gücü ile uluslararası platformlarda var olabilmektedir.
Sizler Atatürk’ün, ‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır’ ifadesinde haklı yerini bulan ilim irfan ordusunun vazgeçilmez neferlerisiniz.
Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu’nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.