Özkan’a Anıtkabir tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın 19 Ağustos 2019 tarihinde atmış olduğu tweette büyük tepki gösterdi.
Tweett’inde Başkan Özkan, “Ekrem İmamoğlu sizce önümüzdeki hafta ne yapacak? A) Anıtkabir ziyareti, B) Kazdağları eylemcilerine destek ziyareti, C) Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına cevap, D) İptal ettiği mazgal ve kanal temizleme ihalesi için start vermek, E) Tatiline kaldığı yerden devam etmek.” ifadesini kullanmıştı.
Özkan’ın söylemlerini “Anıtkabir” üzerinden eleştiren CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, “Anıtkabir ziyareti dalga geçilecek bir eylem midir? Ali Özkan’ın rahatsızlığının sebebi nedir?” diye sordu.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, şu görüşlere yer verdi: “Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, gündemde kalmak adına attığı bir tweet ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla sözde dalga geçmeye kalkmış, bunu yaparken de “Anıtkabir ziyareti” hakkında kafasının arkasındakileri ortalığa sermiştir. Yaklaşık bir ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “30 Ağustos toplumun her kesimini ilgilendiren bir bayram değildir” şeklindeki skandal sözlerine benzer olarak Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etmek sanki küçültücü ve dalga geçilecek bir eylemmiş gibi algı yaratmaya kalkmış, attığı tweetteki saçmalamalarının arasına sıkıştırıvermiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtmezarını ziyaret etmek, vatanını seven her Türk evladı için gurur duyulacak bir davranış iken, Karacabey Belediye Başkanı için bir dalga geçme aracı haline getirilmiştir.
Şimdi Belediye Başkanı’nın kendi çalışma bölgesi olan Karacabey’i ilgilendirmeyen bu merakının yerine biz kendisine buradan ilçe kamuoyunun gerçekten merak ettiği şu soruları soralım ve cevap isteyelim:
a) 9 Eylül 2009 tarihinde İstanbul’da Ayamama Deresi taşıp 7 işçi kadınımız servislerinin, 6 tır şoförümüz de İkitelli Tır Parkı’nda araçlarının içinde can verip, toplamda 31 kişi ölürken hangi tweeti atıp kiminle dalga geçmeye kalktınız?
b) Karacabey Sanayi Sitesi’ni defalarca su basıp, esnafımız dükkanları önlerinde kayıkla ve oltayla sizi ararlarken hangi tweeti atıp kimlerle dalga geçmeye kalktınız?
c) Şiddetli yağmurlarda Saadet Mahalle’miz içinden dere gibi akan yağmur sularını vatandaşlarımız çekip canlı yayın yaparken hangi tweeti atıp kimlerle dalga geçmeye kalktınız?
d) Yeniköy ve Malkara sokaklarını su basıp ortalık çamur deryasına döndüğünde hangi tweeti atıp kimlerle dalga geçmeye kalktınız?
e) Başına akrabanızı oturttuğunuz dernekten birtakım dolandırıcılara usulsüz şekilde para transferi yapılırken hangi tweeti atıp kiminle dalga geçmeye kalktınız?
f) Şairlik yönünüz ağır basıp İçişleri Bakanı’na uygun gördüğünüz aşağılayıcı ifadelerle dolu beyitleriniz Karacabey medyasında çarşaf çarşaf yayınlanırken hangi tweeti atıp kimlerle dalga geçmekle meşguldünüz?
g) Son olarak Ekrem İmamoğlu’nun programını neden merak ediyorsunuz? Yoksa kendisinden randevu isteyip halkın sevgisi nasıl kazanılır diye danışıp eksik yönünüzü mü tamamlayacaksınız?
Sayın Belediye Başkanı, İstanbul hazımsızlığınızı bir kenara bırakın. İstanbul seçimleri cebren iptal edildikten sonra, ikinci seçimde halk, kendi iradesine yapılan saygısızlığı tokat gibi hazımsızların suratına zaten vurup cevabını vermiştir. Siz öncelikle kendi şehrinizin sorunları ile ilgilenin; bağlı bulunduğunuz Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin neden borç batağında yüzüyor olduğunu araştırın. Maaş ödemeleri için bile neden kredi kullanmak zorunda kaldığına bakın ve Bursa’yı kimlerin bu hale getirdiği üzerine kafa yorun.
25 yıldır mensubu olduğunuz partinin yönettiği İstanbul şehrinin altyapı günahını yeni seçilmiş 3 aylık Başkana yükleyeceğinize; yaklaşık 35 yıl önce Rahmetli Fuat Mert Başkan zamanında yapılmış olan Karacabey altyapısının yakında size sorun çıkarmaması için gerekli önlemleri alın. İstanbul-İzmir yolu için sosyal medyadan millete laf yetiştireceğinize hiç olmazsa Karacabey’in ana caddesini bir düzeltiverin. Yenisinden vazgeçtik, en azından tamir edebileceğinizi şu vatandaşımıza bir gösteriverin. Yapmadıklarınızla değil, yaptıklarınızla hatırlanın.
Son olarak Anıtkabir ziyaretini dalga geçme aracı haline getirdiğiniz için de kamuoyuna özür borcunuzu unutmayın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.