Özkan, afetzade çiftçilerle bir araya geldi

*Geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu afetinden dolayı büyük zarar gören, Karacabey’e Bakırköy Mahallesi’ndeki tarlaları ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “İnşallah, söz konusu afet durumu olan bu ilçeler, köyler ve mahalleler afet statüsüne alınacak. Buna göre değerlendirmeler yapılacak. TARSİM ile ilgili, ÇKS ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Başbakan Yardımcımız konuyu Bakanlar Kurulu’na taşıyacağını söyledi. Üreticilerimize geçmiş olsun” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz günlerde dolu afetinin yaşandığı arazilerde incelemelerde bulundu.
Yapılan ziyarete, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra; Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Murat Avinç, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ve Bakırköy Mahallesi Muhtarı Kazım Önen de katıldı.
Karacabey’e bağlı Bakırköy Mahallesi’nde zarar gören tarlalarda, büyük hasarın oluştuğunu ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Dolu nedeniyle çiftçilerimiz, üreticilerimiz büyük bir afatla karşı karşıya kaldı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gün geçtikçe, sıcaklık ortaya çıktıkça, hasarın dozajı daha da artmakta. Kavun, karpuz ve domates gibi ürünlerin çoğu tarlada kalacak. Yapılan masraflar boşa gitmiş olacak. Zaten borç içerisinde, sıkıntılı bir şekilde tarım faaliyetlerini sürdürmeye çalışan çiftçimiz, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da mağdur durumda” dedi.
Üreticilerimize geçmiş olsun
Durumu tespit etmek için yetkililerin dolunun vurduğu tarlaları ziyaret ettiğini söyleyen Özkan, “İnşallah, söz konusu afet durumu olan bu ilçeler, köyler ve mahalleler afet statüsüne alınacak. Buna göre değerlendirmeler yapılacak. TARSİM ile ilgili, ÇKS ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Başbakan Yardımcımız konuyu Bakanlar Kurulu’na taşıyacağını söyledi. Bunu Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla ve hükümet yetkilileriyle paylaşacağını ifade etti. Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da üreticilik yapan ve bu afetten mağdur olan insanlar olumlu haberleri bekliyorlar. Üreticilerimize geçmiş olsun. Allah yardımcıları olsun. Allah kolaylık versin” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.