Özel İdare yatırım atağında

AK Parti Bursa İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erdem, İl Özel İdaresi tarafından Karacabey’e 2008 yılında 3 milyon 954 bin YTL ödenek ayrıldığını belirtti.
2008 yılı programına alınan projelerin hayata geçirilmeye başlandığını söyleyen İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erdem, Sağlık Ocağı, Atatürk Spor Salonu, Gölecik İçme Suyu Fiziksel Arıtma Tesisi, Süt Üreticileri Birliğine 2 adet Süt Soğutma Tankı ve 6 köyde kanalizasyon ile arıtma tesisi yapımının 2008 yılı bütçesi yer aldığını kaydetti.
Erdem, Karacabey Sağlık Ocağı’na 150 bin YTL, Atatürk Spor Salonu’na 75 bin YTL ödenek ayrıldığını belirtti.
Gölecik Grup İçme Suyu Tesisi Fiziksel Arıtması için 350 bin YTL ayrıldığını kaydeden Erdem, ihalesi yapıldıktan sonra tesisin en kısa zamanda inşa edileceğini ifade etti. İl Özel İdaresi’nin Süt Üreticileri Birliği’ne 2 adet Süt Soğutma Tankı alımı için 70 bin YTL ödenek ayırdığını vurgulayan İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erdem, 2008 yılında Karacabey’de yatırım atağı başlatacaklarını söyledi.
4 köye kanalizasyon ve 6 köye arıtma
İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erdem, 2008 yılında kanalizasyon ve arıtma isteyen Çamlıca, Bayramdere, Orhaniye, Karakoca, Gölkıyı ve Harmanlı köyüne 2 milyon 190 bin YTL ödenek ayrıldığının altını çizdi. Orhaniye ve Karakoca Köyü’ne arıtma tesisi, Çamlıca, Bayramdere, Gölkıyı ve Harmanlı Köyleri’ne de kanalizasyonla birlikte arıtma tesisi yapılacağını söyleyen Erdem, “Bayramdere’de B ve C etapları kanalizasyon ve arıtma inşaatı için 900 bin YTL ödenek ayrıldı. Bayramdere’de uygulanacak projeyle evsel atıklar arıtma sisteminden geçirilecek” dedi.
2 Süt Tankeri
Bursa’ya İl Özel İdaresi tarafından kazandırılacak olan 11 süt tankerinden en az ikisini Karacabey’e kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Erdem, “İlçemize kazandıracağımız iki süt tankerini Süt Üreticileri Birliği alacak. Bu tankerler daha sonra belirleyeceğimiz köylerde konuşlandırılacak” diye konuştu.
Tarımsal sulamaya destek
Yazın gelmesiyle birlikte su sorununu çözüme kavuşturmak için kolları sıvadıklarını belirten Erdem, İl Özel İdaresi’nin Sulama Tesisi ve boru alımı için 650 bin YTL, Akçakoyun Köyü’ne sulama amaçlı enerji nakil hattı için 120 bin YTL, Okçular Göleti Sulama Tesisi’ne 349 bin YTL ödenek ayrıldığını vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.