Özel Hayat’tan hayati önlemler!

Koronavirüs’e karşı özel önlemlerle tedbirleri sıklaştırdı, ilçede parmakla gösterilecek örnek bir eğitim kurumu oldu.

Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covit-19’a karşı özel gereksinimli bireylerin eğitimi için önemli tedbirler aldı.

Öğrencilerinin ve öğretmenlerinin sağlığını koronavirüse karşı korumak için tüm imkanlarını seferber ederek bir dizi önlemler alan Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ilçede parmakla gösterilecek örnek bir eğitim kurumu oldu.

Karacabey Hayat Rehabilitasyon Merkezi’nde titizlilikle alınan, sıkı tedbirler hakkında görüştüğümüz Kurum Müdürü Hakan Çelik, “15 Haziran’dan itibaren eğitime başladığımız bu dönemde; çocuklarımızın, ailelerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın güvenli bir ortamda tekrar buluşması adına kurumumuz  tarafından gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Koronavirüse karşı alınması gereken önlemler için çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yürüterek öğrencilerimiz ve personelimizin sağlığını korumak için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, eğitime başlamadan önce ilk olarak kurumumuzu boyatıp,  temizlik çalışmaları yapılarak gerekli dezenfekte işlemleri tamamlandı. Sınıf içerisinde kullandığımız materyallerimiz de titizlikle dezenfekte edildi. Daha sonra servis araçlarımızın içinin detaylı temizliği yaptırılıp dezenfektesi sağlandı.

Eğitime başladığımız bu süreçte öğrencilerimiz evlerinden alınırken servise binmeden önce ateşi ölçülmekte, eller dezenfekte edilmekte ve öğrencilerimizin maske takması sağlanmaktadır. Ateşi yüksek olan çocuklarımız kesinlikle servise alınmamakta, aileye bilgi verilmekte ve gerekli birimlere yönlendirilmesi yapılmaktadır.

Kurumumuza getirilen öğrencilerin tekrar ateşi ölçülüp, elleri dezenfekte edilerek, maske ile sosyal mesafe kurallarına uyarak derslere girmeleri sağlanmaktadır.

Dışarıdan kesinlikle misafir ve ziyaretçi girişine izin verilmemektedir.

Kurum personelimizin giriş ve çıkışlarda ateş ölçümü yapılmakta, kurum içerisinde sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek maske veya siperlik ile çalışmalarına devam etmektedirler.

Servis araçlarımızda ve kurum içerisinde  temas edilen yüzeylerin (Lavabo, kapı kolları, merdivenler,vs.) dezenfekte işlemi sık sık yapılmakta, sınıflar seans sonlarında havalandırılmaktadır.

Aynı zamanda bu süreçte rehber öğretmenimiz tarafından, ailelerimize Covit-19  hakkında bilgilendirme yapılmakta, genel hijyen kurallarının önemi anlatılmaktadır.

Bu zorlu süreçte Karacabey HAYAT Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, özel çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması için her türlü tedbiri almış bulunmaktayız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.