Özel Hayat, Yerli Malı Haftası’nı kutladı

Karacabey Özel Hayat Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, anneleri ve öğretmeleriyle birlikte “Yerli Malı Haftası”nı kutladı.

Öğrenciler, evde anneleriyle birlikte yaptıkları yöresel yemek, tatlı ve ürünleri arkadaşlarıyla paylaştı.

Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Salih Bobaç, Yerli Malı Haftası'nın öneminin daha iyi kavranması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini kaydetti. 

Ülkede yerli malı kullanımının teşvikinin 2'nci Dünya Savaşı sonrası yaşanan ekonomik darboğazla ortaya çıktığını hatırlatan Bobaç, üretim olmadan ekonomik refaha kavuşmanın mümkün olmadığını ifade etti. Bobaç, “Bazı dönemlerde dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizler nedeniyle yerli malı kullanmanın önemi daha iyi anlaşılıyor. Ekonomik dar boğazdan kurtulmanın yolunun yerli malı tüketimiyle mümkün olacağına inanıyorum. Bu nedenle Yerli Malı Haftası'nı öğrencilerimizle birlikte kutlayarak yerli tüketimi teşvik ediyoruz” dedi.

Bobaç, Yerli Malı Haftası kutlamalarının, öğrencilere küçük yaşta tutumlu olma, kendi kendine yetebilme ve kaynakları doğru kullanma kültürünün kazandırılması için 67 yıldır yapıldığını dile getirdi.    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.