Ovaazatlı biber kurutma tesisi gün sayıyor

Mustafakemalpaşa Ovaazatlı beldesinde, İl Özel İdaresi tarafından 3,5 milyon TL bütçeyle hayata geçirilecek olan biber kurutma tesisi inşaatında sona yaklaşıldığı bildirildi. 

Bursa İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Tarım Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanvekili Hakan Bebek ve Ovaazatlı Belde Belediye Başkanı İlhan Gürkaş, biber kurutma tesisinde incelemelerde bulundu. 

Çelik, Türkiye'nin, dünyada sofralık biber yetiştiriciliğinde üçüncü sırada bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:  

"Mustafakemalpaşa'da üretilen kırmızı toz biber ise İl Özel İdaremiz tarafından yapımı devam eden biber kurutma tesisi ile yılda bin tonlar seviyesine çıkacak ve dünyada birinci sırada yerimizi alacağız. Burada elde edecekleri son derece sağlıklı, hijyenik ve sanayiye uygun biberlerin kalitesi hijyenle birleşecek ve çok daha kaliteli biberler olacak. Belde halkına çok daha fazla gelir ve kazanç sağlamasını temenni ediyorum. Yağışlı havalarda kuruması çok zor olduğu için, bu kurutma fabrikasından çıkan biber çok güzel olacak ve aflatoksin içermeyecek. İl Genel Meclisimizin kararı ile Özel İdaremiz tarafından 3,5 TL bedelle ihalesi yapılıp inşaatına başlanan biber kurutma tesisinde artık makineler monte edilmeye başlandı, önümüzdeki günlerde öncelikle deneme üretimine başlanacak sonrasında artık kırmızı toz biber Bursa ve Mustafakemalpaşa'nın bir ürünü olarak dünya mutfaklarına sunulacak." 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.