Otopark sorununa köklü çözüm

*Karacabey kent merkezindeki otopark sorununu kalıcı çözüme kavuşturmak adına kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, eski Vergi Dairesinin bulunduğu yere, 6 katlı otopark yapmak için ilk kazmayı vurdu.
*300 araç kapasiteli otoparkın inşaatını 1 yıl içinde tamamlayacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Ali Özkan, kent içi ulaşımına nefes aldırmak amacı ile ilçenin muhtelif mahallelerine de 2000 araçlık yeni otoparklar kazandıracakları müjdesini verdi.

Karacabey kent merkezindeki otopark sorununu kalıcı çözüme kavuşturmak adına kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, eski Vergi Dairesinin bulunduğu yere, 6 katlı otopark yapmak için ilk kazmayı vurdu.
300 araç kapasiteli otoparkın inşaatını 1 yıl içinde tamamlayacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Ali Özkan, kent içi ulaşımına nefes aldırmak amacı ile ilçenin muhtelif mahallelerine de 2000 araçlık yeni otoparklar kazandıracakları müjdesini verdi.
Önceki gün, belediye başkan yardımcıları ve daire amirleri ile otopark inşaatının yükseleceği eski Vergi Dairesi’nin yıkım çalışmalarını denetleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kent merkezi ile çeşitli mahallelerde açık ve otoparka dönüştürülebilecek arsaları vatandaşlardan satın aldıklarını ve bunları kısa sürede hizmete sunacaklarını açıkladı.
Otopark için yeni arsa alımları devam edecek
Satın alınan arsalara ilave olarak, kentin tüm kesimlerinde arsa alım çalışmalarına da tüm hızı ile devam ettiklerini aktaran Başkan Ali Özkan, yürüttükleri çalışmalarla vatandaşlara bu konuda da nefes aldırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Özkan, kent merkezindeki Ulucami yanında yer alan mevcut Vergi Dairesi binasının yerinde yükselecek modern otoparkın,1200 m2 zemin alanında, 6 katlı ve 300 araç kapasiteli olacağını belirterek,otoparkın 1 yıl gibi kısa sürede vatandaşların hizmetine sunularak, kente nefes aldıracaklarını aktardı.
Cumhuriyet alanına oldukça yakın mesafede olan ve önceki yıl, belediye tarafından satın alınan taksi toplanma merkezi arsasına, yine 300 araçlık otopark yapacakları bilgisini veren Özkan, Atatürk İlköğretim Okulu’nun yanında, 60 araçlık açık bir otoparkında hizmete açılacağını ifade etti.
Eski cezaevini Adalet Bakanlığı’ndan teslim aldıklarını ve 130 otomobil, 17 kamyon kapasiteli bu alanın da açık otoparka dönüştürüldüğünü aktaran Özkan, Nasrettin Mahallesi’nde de 65 araçlık açık otopark için arsa temin edildiğini ifade etti.
Kapalı pazaryerine yeni proje
Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri’ni de yeni bir proje olarak ele aldıklarını ve bu yeni projenin bünyesinde, zemin katlarında 900 araçlık bir otopark ile üst katların modern pazaryeri olarak yer aldığını dile getiren Ali Özkan; merkezde trafik yoğunluğunu giderecek çözümlerden biri olan resmî kurumların kenar semtlere taşınması konusunda da önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi.
Atatürk Parkı girişine açık otopark
Karacabey Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ile ilçenin en gözde mekânlarından biri hale gelen Atatürk Kültür Parkı girişine, yeni bir açık otopark hizmeti sunulacağını da kaydeden Ali Özkan, buradaki düğün salonu giriş ve çıkış için çalışmaları iki yönlü hale getireceklerini ifade etti.
Resmî kurumlar kenar mahallelere alınacak
Bu amaçla, Ziraat Odasına da Mecidiye Mahallesi’nde bir arsa tahsisi ettiklerini, Vergi Dairesinin taşınmasının ardından, Tapu Müdürlüğü’nün de kent merkezine uzak bir konuma alınacağı bilgisini paylaşan Özkan, şehir içindeki, römork ve traktör gibi tarım makinelerinin de Canbalı Mahallesi’ndeki belediye kademesinin yanında oluşturdukları,200 araç kapasiteli Tarım Park’a taşınacağını söyledi.
Karacabey Belediyesi ekonomik olarak da güçlü
‘Modern belediyecilik’ felsefesi doğrultusunda, akılcı yönetim ve projelerle Karacabey Belediyesi’ni ekonomik anlamda da en güçlü belediyeler arasına yükselttiklerini anımsatan Özkan, “Geçmişten bu yana var olan potansiyel kaynaklarını, tüm paydaşları ile harekete geçirdiğimiz ilçemiz, her yönü ile örnek kent hedefine kararlılıkla ilerliyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.