OSB yöneticilerinden Fimaks’a tam not

Karacabey’de tarım makineleri üretimi yapan Fimaks Makina’nın Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) yeni fabrikasında üretime başlandı. Mustafakemalpaşa OSB Başkanı İbrahim Akdemir ve beraberindeki yönetim Kurulu üyeleri Fimaks Makine’yi ziyaret ederek hem ‘OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nı yaptı, hem de fabrikada incelemelerde bulundu.
Fimaks Makina İcra Kurulu Başkanı Atalay Çetin tarafından ağırlanan OSB yöneticileri, Fimaks Makina’nın Karacabey’in yanı sıra MustafaKemalpaşa’da da üretime başlamış olmasından büyük memnuniyet duydukları dile getirdi.
Ziyaretin ardında toplam 30 bin metrekare alan üzerine kurulan yeni fabrikayı gezdiren Atalay Çetin, fabrikanın teknolojik donanımları hakkında bilgi verdi. Tarım ve hayvancılık sektöründe makineleşmenin gün geçtikçe yaygınlaştığını belirten Atalay Çetin, “Ülkemizde tarımda ve hayvancılıkta makineleşme yeni yeni başlıyor. Ama bu dönüşüm ve değişim hızlı olacak. Önümüzdeki 3 yıl boyunca sektörde her yıl en az yüzde 7 büyüme öngörüyoruz. Sektördeki bu büyümenin bizi de büyüteceğini bildiğimiz için ona göre yatırım planları yapıyoruz. Hedefimiz, Türkiye’de ve dünyada sektörün öncüleri arasında yer alıp, dünya genelinde bilinen bir marka olmaktır” dedi.
Fimaks Makina’nın bölgelerinde üretime başlamasından dolayı memnuniyet duyduğu belirten OSB Başkanı İbrahim Akdemir ise, “Bölgemiz her geçen gün gelişip büyüyor. Yeni firmaların katılımı ve fabrikaların faaliyetlerine başlaması bizleri mutlu ediyor. Mustafakemalpaşa gelecekte Marmara ile Ege arasındaki sanayi hattının önemli bir merkezi olacaktır” diye konuştu.
Fimaks Makina AŞ, Mustafakemalpaşa ile Karacabey’de bulunan fabrikalarla bir yandan yeni geliştirdiği ürünlerle büyümesini sürdürüp pazar payını arttırırken, diğer yandan da dünyada 5 kıtada 80’e yakın ülkeye ihracat yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.