Ortaokul mezunlarına “Mesleki Eğitim” şansı

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, ortaokul mezunu öğrencilerin, Açıköğretim Okulu’na kayıt yaptırmaları suretiyle Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırabileceklerini duyurdu.
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, ortaokul mezunu öğrencilere ‘Açıköğretim Okulu’ yoluyla kayıt müjdesi verdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sezgin Ak, “Bilindiği üzere 11.04.2012 tarihli ve 28261 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile zorunlu eğitim ‘4+4+4’ olarak 12 yıla çıkarıldı.
Bakanlığımızın 30.03.2015 tarihli yazılarına göre; ortaokulu tamamlayan öğrencilerimiz, tercih etmeleri halinde her hangi bir Açıköğretim Okulu’na kayıt yaptırmak suretiyle, hem zorunlu olan lise eğitimlerini yapmış olacaklar, hem de meslek edinmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezleri’ne devam etme imkanı kazanacaklardır.
Buna göre 2014-2015 öğretim yılı sonunda ortaokulu bitiren öğrenciler, zorunlu lise öğrenimine devam etmeden, hayatlarını kısa yoldan kazanacak bir meslek sahibi olmak isterlerse, her hangi bir Açıköğretim Okulu’na kayıt yaptırmak suretiyle, Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi’ne de kayıt olma hakkına sahip olacaklardır.
Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıtlarımız 01 Temmuz – 30 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Tüm ortaokul son sınıf öğrenci ve velilerine duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.