Ortak Yılbaşı Bileti alanlar dikkat!

Milli Piyango yılbaşı çekilişi bu yıl da birçok kişinin umudu olacak. Milli Piyango yılbaşı biletleri 2018 Aralık ayının başında Karacabey’de de satışa çıktı. Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira olarak belirlendi. Çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 390 milyon 910 bin lira olacak. 31 Aralık 2018’de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 7 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek. Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 70 milyon lira, en küçüğü ise 70 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak.
Sahte yılbaşı biletlerine dikkat!
Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişine sayılı günler kaldı. Uzmanlar sahte biletler için uyarıyor. Kurulan hayallerin yıkılmaması için bilet alırken sadece şans değil, dikkat de gerekiyor. Sahte biletler 70 milyonun hayalini kuranları üzebilir. Milli Piyango yılbaşı çekilişi için bilet alacak vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Bilet alırken, biletlerde bulunan güvenlik özelliklerine dikkat etmek önemli. Sahte bilet almamak için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri Milli Piyango kuşu ve biletin numarası üzerine yerleştirilen semboller. Mor ışık tutulduğunda parlak işaretlerin net bir şekildi görünmesi gerekiyor. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, biletin kabartmalı seri numarası. Parmak ile dokunulduğunda bu kabartmanın mutlaka hissedilmesi gerekiyor. Biletin arkasındaki ruhsatlı bayiinin damgası da yine önemli bir kriter. Milli Piyango biletleri para kağıdına benzer bir kağıttan yapıldığı için, ele alınıp biraz oynandığında para sesine benzer bir ses çıkarması gerekiyor.
2019 yılbaşı özel çekilişinde devasa bir ikramiye vermeye hazırlanan kurum bu yıl için belirlenen bilet fiyatlarını talihli adayları ile paylaştı. Buna göre 2019 yılbaşında çeyrek biletler 17,50 TL’den yarım biletler 35 TL’den tam biletler ise 70 TL’den satışa sunuldu. Çekiliş sonucunda büyük ikramiyeyi tutturan talihli kişiler çeyrek bilet sahibi olmaları halinde 17,5 milyon TL yarım bilet sahibi olmaları halinde 35 milyon TL tam bilet sahibi olmaları halinde ise 70 milyon TL’lik ikramiyeyi kazanacaklar.
Ortak Yılbaşı Bileti alanlara UYARI!
Şanslarını arttırmak için arkadaşları ve yakınlarıyla birlikte yılbaşı bileti alanlar için ise önemli bir uyarı geldi! Milli Piyango İdaresi yetkilileri biletini ortak alan kişiler için ikramiye çıkması halinde olası anlaşmazlıkları önlemek amacıyla dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı. Peki, 2019 Milli Piyango yılbaşı bileti alanlar biletlerini nasıl koruma altına alabilecek?
İşte, merak edilen o detaylar
Birçok kişinin yeni yıla girerken en büyük umutları arasında yer alan Milli Piyango çekilişi, bu yıl da 31 Aralık akşamı heyecanı evlere taşıyacak. Satın aldıkları çeyrek, yarım ve tam biletler ile Milli Piyango İdaresi’nin yapacağı çekiliş gecesini bekleyecek olan vatandaşlar için önemli bir uyarıda bulunuldu. Seri ya da tek biletlerini ortak alan vatandaşlar için yetkililerden önemli bir uyar geldi.
Ortak biletler nasıl koruma altına alınır?
Milli Piyango İdaresi yetkilileri, vatandaşların kendi menfaatleri ve güvenlikleri için dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı: “Biletler İdarenin ruhsatlı bayilerinden alınmalıdır. Biletlerin arkasına ad ve soyad yazılarak imzalanmalıdır, ortak bilet alanlar biletin arkasını birlikte imzalamalıdır. Bir bilete isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için bilet çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibarıyla herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olmalıdır. İkramiye kontrolü en büyük ikramiye numarasından küçüğe doğru yapılmalıdır. İkramiyeli biletler çekiliş tarihinden itibaren her halükarda bir yıl içinde ibraz edilerek ikramiyesi alınmalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.