“Onlar birer sayı değil, İNSAN!”

İstanbul’da, Beşiktaş-Bursaspor maçı çıkışı güvenlik önlemi alan polislere yönelik hain terör saldırısı sonucu şehit verdiğimiz polislerimiz ve vatandaşlarımızın üzüntülerinin çok ağır geldiğini belirterek bir açıklama yapan, Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kılıçarslan, “Türkiye her gün, şehit haberleriyle sarsılıyor, her gün bir annenin iç yakan yakarışlarına tanıklık ediyoruz. Gencecik hayatlar gözümüzün önünde son buluyor. 2016 yılında binlerce ocağa ateş düştü” dedi.
Bombaların adresi yok, kendimizi güvende hissetmiyoruz diyerek yazılı basın açıklaması yapan Başkan Nuriye Kılıçarslan, şu ifadelere yer verdi; “Birer sayı oldular. Önce 15.., 20…, 35…, 38.. ve 45 oldular. Her biri pırıl pırıl gençti. Her biri evladımızdı, komşu çocuğuydu. Mahallemizin genciydi. Hepsinin yaşanmış hikâyesi ve ellerinden alınmış umut dolu gelecekleri vardı. Bomba patladı ve onlar birer sayı oldular. Her biri annesinin kuzusuydu… Eşinin, sevdiceğinin sevgilisiydi… Çocuklarının babasıydı. Bomba patladı birer sayı oldular. Aman onlar birer sayı değil, İNSAN!
Bugünler hepimize çok ağır geliyor. Gözyaşımız dinmiyor. Siyasi açıklamalar ve terörü lanetlemek ne kadar yüzeysel ve anlamsız kalıyor. Terör bizi korkutamaz, korkmuyoruz açıklamaları yapılıyor. Ben korkuyorum. Tüm anneler korkuyor. Çocuğunu okula veya işe uğurlayan tüm anneler korkuyor. Açıklama yapanlar zırhlı araçta seyahat ederken, bizler sarı taksi, dolmuş veya otobüste toplu taşıma kullananlar korkuyoruz. Güvende hissetmiyoruz kendimizi… Bombaların adresi yoktur. Terörün milliyeti yoktur. Sınır tanımaz. Kimse cesaretimize hayran kalmasın. Hiç kimse anneleri böyle sınamasın.
‘Acınızı paylaşıyoruz’ deniyor. Bu acı paylaşılır mı? Babasız büyüyecek bebekler… Eşini kaybeden genç kadının yarım kalmışlığı… Evladını kaybeden annenin tarifsiz acısını gerçekten paylaşabilir miyiz?
2016 yılında binlerce ocağa ateş düştü. Gözyaşımız hiç dinmedi. Sevgi, barış, umut dilekleriyle girdiğimiz yılın sonuna geldik. Hepimiz yaralandık, hepimiz her gün öldük. Bir yılda binlerce yıllık acı yaşadık. Sanki bir şiddet, bir terör fırtınası içindeyiz ve geçmesini bekliyoruz. Bütün sevinçlerimiz yarım kaldı. Düşüncelerimiz, aklımız ve duygularımız tutsak oldu.
Gençlerimizi koruyamadık. Masumlar hedefteydi. Sorumlu bulamadık. Tek yapabildiğimiz, geride kalanlara sabırlar dilemek ve yitip gidenlere ‘yolun ışıklar olsun, mekânın cennet olsun’ diyebilmek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.