Önce ahlak ve maneviyat

SP Yönetim Kurulu Üyesi Sait, ülke gündemine değindi:

Karacabey Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Sait Ünlü, ülke gündeminde yer alan konulara değindi.

Türkiye’de gerilimin hızla tırmandırıldığını dile getiren Ünlü, düşüncelerini paylaştı. “Milli Görüş” olarak önce “Ahlak ve maneviyat” diyerek yola çıktıklarına belirten Ünlü, eğitimin temeline de “Ahlak ve maneviyat’ harcının konulması gerektiğini kaydetti.

“Allah’tan korkan, kul hakkı yemeyen ve yedirmeyen, yaptığı her işin hesabının yarın sorulacağına inanan, hesap verme şuuruyla yaşayan bir nesil yetiştirilmelidir” diye konuşan Ünlü, milletin öz benliğinden koparılmak istendiğini söyledi. Milleti yeniden öz benliğine kavuşturmak için çalıştıklarını ve Milli Görüş hareketinin ‘Öze dönüş’ hareketi olduğunu kaydeden Ünlü, “Yönü Batı’ya çevrilen milleti, yeniden İslam’a çevirmeliyiz. Batılılaşma hareketini ‘Batılılaşma ihaneti’ görenler, bugün Avrupa Birliği’ne girme yolunda tehlikeli adımlar atıyor. Kendi değerlerimizden uzaklaşıp batılı değerlere sarılınca günümüzün salgın hastalığı haline gelen; dünyevileşme, hassasiyetlerin ortadan kalkması, çıkar düşkünlüğü, mevki-makam hırsı, helal-haram, dost-düşman ölçülerinin göz ardı edilmesi sosyal yapımızda derin yaralar açıyor” dedi.

Asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının haftalardır devam ettiğine vurgu yapan Ünlü, “Asgari ücretin 3+3 olması görüşülüyor. Asgari ücret, kölelik ücretidir. Karın tokluğuna çalışmanın altında bir ücrettir. Satın alma gücü düşük olan bu insanlar, kredi kartı ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Kredi kartı faciası da bir sosyal patlamaya doğru hızla gidiyor” şeklinde konuştu.

Gerilimin son günlerde hızla tırmandığını dile getiren Ünlü, tavsiyelerini ise şöyle sıraladı;

“Yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, tutuklamalar yargıya intikal eden konular olduğundan, herkes hukukun işlemesine yardımcı olmalıdır. Toplumda adalet duygusunu sarsacak hiçbir karartmaya müsaade edilmemelidir.

Yaşanan bu süreçte karşılıklı itham ve suçlamalar ülke gündemini gereksiz yere işgal etmektedir.

İyi yönetilemeyen bu siyasal ve sosyal yapılar insanımızı üzmekte, hayal kırıklığına uğratmaktadır. Çatışma, kamplaşma ve kutuplaşma kimseye yarar sağlamaz.

Taraflar, aklıselimle hareket etmeli, milletimiz nezdinde telafisi mümkün olmayan yaraların açılmasına neden olunmamalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.