Okuma-Yazma Seferberliği’ne yoğun ilgi

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Karacabey’de açılan kurslara ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Önce gün Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Emre Dinçer kurs merkezlerini ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi.
Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında ilçemizde 18 Kurs Merkezi’nde, 25 Kurs ve 319 kursiyerimiz ile okuma-yazma kursları yoğun ilgiyle devam etmektedir. Seferberlik kapsamında Halk Eğitim Merkezi tarafından kurs açma çalışmaları halen sürmektedir.
Kurs süresi 120 saat olup, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere törenle “Okuryazarlık Belgesi” verilecektir. Söz konusu kurslara başvuru yapmak isteyen yetişkinlerin ikametlerine göre en yakın Okul Müdürlüklerine ve ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.