Okul-Sektör İşbirliği protokolü imzalandı

Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TJK Karacabey Pansiyon Harası arasında Okul-Sektör İşbirliği Protokolü imzalandı. Eğitim ve istihdama yönelik bu önemli hizmete; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Türkiye Jokey Kulübü Karacabey Pansiyon Hara Müdürü Uğur Özaydın imza attı. Protokol kapsamında, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı/At Yetiştiriciliği ve Sağlığı (Seyislik) Programı’nda Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı MTAL Okulu’na gidilerek ya da işyerinde öğretmen ve öğrencilere ilgili meslek alanındaki güncel uygulama ve yeniliklere dair deneyimler verilerek, öğrencinin staj başlangıcından istihdam edilmesine kadar geçen süreçte işbirliği yapılacak.
Bu alandaki Karacabey sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü de karşılanmış olacak. KTB Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılmış olan ve açılacak olan dallara ilişkin bilgilendirmede şu bilgilere yer verildi:
Laboratuar Hizmetleri Alanı; gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe güvenli, verimli ve kaliteli ürün elde edilmesi ve hayvan sağlığına yönelik laboratuar çalışmalarının yürütüldüğü hizmet alanıdır. Günümüzde tüketicinin bilinçlenmesi, eğitim seviyesinin yükselmesi, hizmet ve ürün kalitesinin artması neticesinde ürünlerde kalite kontrole olan ihtiyaç da artmıştır. Bu durum ise hem üretim aşamasında, hem de piyasadaki ürünler için laboratuar analizlerine olan ihtiyacı artırmıştır. Daha önceleri kamunun görevi gibi algılanan laboratuar hizmetleri artık birçok işletmenin bünyesinde yapılır hale gelmiştir. Güvenli ve kaliteli gıdaların üretilebilmesi için çiftlikten sofraya kadar, üretim aşamasında görev yapan meslek elemanının bilgi, beceri ve yeterliklerinin artırılması gerekir. Bu alanda yapılacak çalışmalar ile Avrupa Birliği normlarına ulaşılması hedeflenmektedir.
Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı; ekonomik değeri olan hayvanların yetiştirilmesi, hayvansal üretimde verim ve kalitenin artırılarak sağlıklı ürün elde edilmesi, bu hayvanlardan çeşitli şekillerde yararlanılması ve pazarlanması, insan yaşamında önemli yere sahip olan hayvanların sağlığının korunması, hayvan hastalıklarının teşhisi ve tedavisi, hayvanların kayıt altına alınması, halk sağlığı ve hayvan refahının oluşturulmasında, zooteknist ve veteriner hekime yardımcı olunması ile ilgili yeterliklerin kazandırılmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı altında Hayvan Yetiştiriciliği ve Veteriner Sağlık Dalları bulunmaktadır.
Gıda Teknolojisi Alanı; altında yer alan Gıda Kontrol ve Gıda İşleme dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Gıda teknolojisi alanı altında yer alan eğitim ve öğretim programı ile sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatlarına uygun üretim yapabilen, gıda kalite kontrol analizlerini yaparak sonuçlarını gıda mevzuatlarına göre yorumlayabilen, analiz sonuçlarının gıda üretim prosesleri üzerindeki önemini kavrayabilen, kişisel gelişiminin yanı sıra mesleki anlamda kendini geliştirebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek bu gelişmeleri mesleğine uygulayabilen nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.