Okul müdürlerine “Güvenli İnternet” semineri

BTSO’nun Eğitim Vadisi’nde bulunan Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıdan olumlu izlenim ve bilgiler ile döndüklerini belirten müdürler, bundan sonra yapılacak tüm toplantı ve organizasyonlara birlikte katılmayı düşündüklerini ve bu şekilde dayanışmanın süreceğini dile getirdi.

Bursa Valiliği ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) işbirliği ile Bursa’daki okul müdürlerine ‘güvenli internet’ semineri verildi. TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen tarafından verilen seminere Vali Yardımcıları, İl Müdürleri ve İlçe Kaymakamları da katıldı.

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla seminerde yer alan okul müdürlerine Kaymakamı Dursun Balaban ve Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de eşlik etti.

Güvenli internet kullanımı konusunda bilgiler veren TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, Bursa’da 360 bin internet kullanıcısı bulunduğunu, bunların 18 bininin güvenli internet kullandığını belirtti. ‘Güvenli internet’ kavramının içerik güvenliği olduğunu belirten Şen, “Güvenli internet kullanımı irade ile ilgilidir. Güvenli internet kullanımı ile internet ortamında işlenen suçlarla mücadele etmeyi ve suç işlenmesini önlemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Okul müdürlerinden seminerde aldıkları bilgileri öğrencileriyle paylaşmalarını isteyen Osman Nihat Şen, internetin güvenli kullanımıyla ilgili öğrenmenin en çok ilköğretim çağında gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.