Okul çevresinde büyük tehlike

Okul çevresinde büyük tehlike
Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu’nun oyun bahçesine bitişik durumdaki harabe yapılar, “Tehlike geliyorum” diye haykırıyor. Çöplüğü andıran yeşil alan yangın tehlikesiyle birlikte görüntü kirliliğine neden oluyor ve balicilere ortam hazırlıyor.
Okul Müdürü Erdal Akdağ, Okul Aile Birliği Başkanı Görgün Palaz ile Öğrenci Kurulu Başkanı Sümeyra Aydemir, konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Kaymakam Dursun Balaban ve Belediye Başkanı Ergün Koç’u ziyaret etti.
Okul çevresindeki harabe yapıların sıkıntı yarattığını anlatan Öğrenci Kurulu Başkanı Sümeyra Aydemir, söz konusu yeşil alanların eğitim amaçlı kullanılmasına olanak sağlanmasını istedi.
Harabe yapıların temizlenmesine karşın içerisinde sürekli boş içki şişelerinin bulunduğuna değinen Öğrenci Kurulu Başkanı Sümeyra Aydemir, bunların öğrencilerde tedirginlik yaşattığına dikkat çekerek harabe görüntülerin olumsuz örnek teşkil ettiği belirti.
Aydemir, “Çocuk gelişiminde oyun alanları önemli rol oynamaktadır. Öğrenciler için, bu alanların okula kazandırılıp, bahçemizin genişletilmesini istiyoruz. Lütfen bize yardımcı olun. Eğitime katkılarınızı biliyoruz ve bizlere destek olacağınıza inanıyoruz” dedi.
Öncelikle Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ı ziyeret eden öğrenciler, sıkıntılarını dile getirdi. Hasan Turhan, “Okulunuzun sıkıntısını biliyoruz. Bu alanlar imara kapatıldı. Arsaların satın alınıp okula kazandırılması için çalışma başlattık.” dedi.
Ardından Kaymakamlığa giden öğrenciler, kaygılarını bu kez Dursun Balaban’a anlattı. Balaban, arsa sahiplerinin yüksek bedeller istediğine değindi. Gerçek değeriyle satmadıkları için sıkıntı yaşadıklarını belirten Balaban, “Burada Belediyenin desteği çok önemli” diye konuştu.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un da öğrencilere bir kez daha konuyla ilgileneceği sözünü vermesi, Okul Müdürü Erdal Akdağ, Okul Aile Birliği Başkanı Görgün Palaz ile Öğrenci Kurulu Başkanı Sümeyra Aydemir’i umutlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.