OKS sonuçları açıklanıyor. Tercihler İnternetten

OKS’de tercihler internetten yapılacak
Karacabey Uğur Dershanesi Kurucusu Mehmet Yıldız OKS sonuçları öncesi yaptığı açıklamayla yeni uygulanacak tercih sistemi hakkında bilgi verdi.
OKS sonuçlarının açıklanmasının ardından 11 Temmuz’da tercih işlemlerinin başlayacağını söyleyen Yıldız, OKS’de yapılacak tercihlerin bilinçli ve rehberlik desteği doğrultusunda gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tercih işlemlerini Uğur Dershanesi öğrencileri ile birlikte 12 20 Temmuz tarihleri arasında yapacaklarını belirten Yıldız, “Bilindiği gibi önceki sistemde iki ayrı tercih ve yerleştirme uygulaması yapılmaktaydı. Bu uygulamada sürekli yaşanan tercih kargaşası, boş kalan kontenjanlar ve velilerin daha fazla kayıt dönemi beklentileri ile ilgili sorunlar söz konusuydu. Yeni uygulamayla adaylar sadece bir defaya mahsus olmak üzere 20 tercih yapacaklardır. Birinci yerleştirme işlemleri yapılacak ve buna göre kayıtlar gerçekleştirilecektir. Kayıt sonrasında boş kalan kontenjanlar ilan edilecek, adaylardan; yeni tercih istenmeden, daha önceki tercihleri ile yeniden yerleştirmeye katılmaları istenecek. İkinci yerleştirmeye katılan adayların ilk tercihleri (20 tercih) dikkate alınarak boş kalan kontenjanlar için tekrar yerleştirme yapılacaktır. Adayların yanlış tercih kurbanı olmaması için rehberlik servislerinden yararlanarak çok bilinçli hareket etmesi gerekiyor.
2007 dönemi için başvuru talep formu, tercih dönemi için, tercih talep formu hazırlanacaktır. Öğrenci velilerinin başvuru öncesi bu formu önceden doldurarak hazırlık yapmalıdır. Öğrencinin okulundan randevu alınarak kayıt işlemleri yapılmalıdır. Veliler, tercih sırasında okulların kontenjanlarını, yurt durumunu değerlenmelidir. Kız ve erkek öğrenci sayısını göz önüne alarak tercihleri çocuklarıyla birlikte yapmalıdır. Başvuru ve tercih işlemlerinde, randevu sisteminin getirilmesiyle adaylar ve öğrenci velilerinin bu işlemler için hazırlıklı olmalıdır. İnternet üzerinden yapılacak kayıt işlemleri için öğrencinin okulundan randevu alınmalıdır. Okullardaki görevliler ile birlikte tercih formu sisteme girildikten sonra veliler alınan taslak çıktısını ikinci bir kontrolden geçirerek onaylamalıdır” dedi.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.