Öğretmenlere hak ettikleri verilmeli

HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, eğitime değer verilmesi gerektiğini söyledi:

Van depreminde yaşamını yitiren 75 öğretmen başta olmak üzere, emekli, görevli ve atanmayan tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladığını dile getiren Yozgat, Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiğini alamadıklarını söyledi.

‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ sözüne dikkat çeken Yozgat, “Medeniyetin mensupları olarak, ilme ve ilim adamlarına büyük önem vermeliyiz. Türkiye’nin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimiz bugün ne yazık ki hak ettikleri imkânlardan oldukça yoksun bir durumdadır.

Eğitim bir parti meselesi değil, memleket meselesidir. Küresel sistem içerisinde, diğer ülkelerle, kendi medeniyet değerlerine sahip bir şekilde rekabet edebilen, güçlü ve muktedir gençler yetiştirebilmek için ülkemiz eğitim alanındaki sorunları acilen aşmalıdır.

Atanmayan öğretmenlerin durumu, hükümetin bu konudaki ciddiyetsiz tutumu da bizi derinden etkilemektedir. Okuyup, mezun olmuş, unvanı ‘öğretmen’ ve fakat statüsü ‘işsiz’ olan yüz binlerce öğretmen kardeşimiz Öğretmenler Günü’ne buruk bir şekilde girmek durumunda kalmışlardır.

1 yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin…

İlme ve öğretmenlerimize yapılan yatırım doğrudan geleceğe yapılmıştır. Zira; geleceğimizin mimarı gençlerimizin yetişmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimizindir.

Öğretmenlere huzurlu, güvenli ve müreffeh bir çalışma ortamı hazırlamak ülke yöneticilerinin öncelikli görevi olmalıdır. Bunun için, öncelikle öğretmenlerimiz, yaptıkları bu yüce görevin sorumluluğuyla doğru orantılı bir hayat standardına kavuşturulmalıdır.

Tüm olumsuz şartlara ve imkânsızlıklara rağmen gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba nedeniyle tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyor, kendilerini bir kez daha kutluyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.