Öğretmenler geleceğin mimarıdır

Öğretmenler geleceğin mimarıdır
24 Kasım Öğretmenler Günü, yurdun her yerinde olduğu gibi Karacabey’de de kutlandı. Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde devam edildi.
Karacabey Lisesi’nin düzenlediği ve sunumunu Murat Erdoğan’ın gerçekleştirdiği törene, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Gençlik Spor Müdürü Nevzat Döl, Sağlık Grup Başkanı Dr. Kutsal Altıntaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri Kadir Tosun ve Emin Dingin, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğretmen katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, stajyer öğretmenler adına konuşan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Ömer Faruk Polat, Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeyi kendilerine rehber edindiklerini vurguladı. Polat, “Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz. Öğrencilerimizi bu ülkeye faydalı bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimiz. Bizden daha tecrübeli öğretmenlerimizin tavsiyeleri doğrultusunda bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Emekli öğretmenler adına Karacabey Anadolu Lisesi’nden emekli olan Bahri Filcan, bu günün öğretmenler için önemli olduğunu dile getirerek, “Öğretmenlerin birleştiği bu kutsal günde, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Emekli olsak da bundan sonraki hayatımızda eğitimci kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu iş gönül işidir. Öğretmenler, yeni nesilleri, geleceğe hazırlayandır. Bu gün tüm öğretmenlerimize kutlu olsun” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan da, günün önemini belirten konuşmasında, en mutlu günlerden birini yaşadıklarını kaydederek, “Eğitim sisteminin önemli unsuru olan, ülkenin birlik ve beraberliğini pekiştiren öğretmenlerimize, ulusumuz şükran duymaktadır. ‘Dünyanın her yerinde öğretmenler, insan topluluklarının en saygı değer unsurlarıdır’ diyen Atatürk’ün bu sözleri bir gerçeğin ifadesidir. Öğretmenler bir milletin kaderini ayakta tutandır. Cumhuriyet’in kalbi, genç beyinlerin meşalesi, geleceğin garantisidir. Yatağına sığmayan nehirdir. Öğretmenler geceleri aydınlatan dolunay, gündüzlere hayat veren güneş ve cehaleti yok eden aydınlıktır. Teknik ne kadar ilerlerse ilerlesin, sınıflardaki öğretmen şevkatinin yerini asla dolduramaz. Türk öğretmeni, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanmıştır. Bu yolda hizmeti ibadet sayan bir ışıktır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin çocuklarını ve geleceğini düşünerek yaptığı harf inkılabıyla eğitime verdiği önemi; ‘Milli Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur’ demiştir. İşte bu hedef doğrultusunda yüce milletimizin bağımsız, aklın ve bilimin ışığında çağdaş bir Türkiye’nin özgür düşünceli bireylerini yetiştirmek öğretmenlerin görevidir. Başöğretmen, büyük insan Yüce Atatürk’ün çizdiği yüksek medeniyet yolunda ilermeyi görev sayan öğretmenlerimizin, bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuşan Turhan, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere de “Aramıza hoş geldiniz” dedi.
Ardından konuşan Kaymakam Dursun Balaban, öğretmenlerin zor bir görev üstlendiği belirtti. Balaban, “Özveriyle çalışan öğretmenlerin sıkıntılarını çözmek görevlerimiz arasındadır. Sizler sayesinde bu ülke güçlenecek ve refah seviyesini arttıracaktır. Siz değerli öğretmenler, geleceği ilmek ilmek örerek bu günün yöneticilerini ve bilim adamlarını yetiştirdiniz. Cumhuriyetin çocuklarını geleceğe hazırlayanlar sizlersiniz. Biliyoruz ki gelecek şimdikinden daha zor şartların olduğu bir yer olacak. Genç beyinleri aydınlatarak ülkemizin birliği ve bütünlüğünü sizler koruyacaksınız. Dertlerinizi sizden aldığımız güçle çözeceğiz. Bu mutlu gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Karacabey Lisesi öğrencilerinden Aylin Öztürk ile Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu öğrencilerinden Berru Baran’ın “Öğretmenler Günü” nedeniyle okudukları şiirler, öğretmenlerinden büyük alkış aldı.
Daha sonra, Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Ayhan Sağlam ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Ömer Faruk Polat’ın yönetiminde, mesleğine yeni adım atmış genç öğretmenlerin yemin töreni düzenlendi.
Emekli öğretmenler unutulmadı:
Karacabey’de öğretmenliklerini tamamlamış ve emekliye ayrılmış öğretmenlere, Kaymakam Dursun Balaban tarafından, hizmet şeref belgesi ve plaket verildi. Kaymakam Balaban, “Böylesine kutsal bir görevi, uzun yıllar başarıyla yerine getirmiş, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların emekli olması, yaşlandıkları anlamına gelmez. Hepsi hala genç ve dinamik. Bundan sonrada, geleceğe ışık olacaklarına inanıyorum” diye konuştu. Emekliye ayrılan öğretmenler; Necla Ekil, Nurcihan Tuncer, Şerife Ertürk, Muzaffer Ertürk, Mehmet Akbaba, Türkan Beki, Hanife Uzer, Sebile Yılmaz, Gürbüz Atış, Nazım Karakış, Şaban Turan, Emine Özten, Ayşe Çolpan, Sermin Kömür, Raşit Gül, Bahri Filcan, Niyazi Şanlı, Mehmet Yıldırım, Muzaffer Arı, M. İsmet Günata, Süleyman Aslan, Şaban Bayık, Ali Karaduman, Naşide Küçük, ve Şengül Savaş hizmet şeref belgesi ve plaketlerini, Kaymakam Dursun Balaban’dan alırken duygulu anlar yaşandı.
Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti Sekreterliği tarafından, Öğretmenler arası Kaymakamlık Kupası voleybol, masa tenisi ve satrançta dereceye girenler ve 24 Kasım öğretmenler günü amacıyla düzenlenen ‘Öğretmen’ konulu resim, şiir ve kompozisyon branşlarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen öğretmenler günü, müzik öğretmeni Ayşen Çeliköz öncülüğünde, tüm konukların katılımıyla söylenen ‘Öğretmen Marşı’ ile sona erdi.
Tören sonrası Öğretmenevi’nde, kokteyl verildi. Kokteyle protokol ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Öğretmenler bu anlamlı günde birlik ve beraberlik içinde olmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.