Öğretmen olmak bir sevdadır!

Karacabey’de dün kutlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü Programı” görülmeye değerdi. Büyük bir titizle hazırlandığı gözlenen etkinliğe Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet Güler’in okuduğu “Dünyanın bütün çiçekleri” isimli şiir damga vurdu. Okuduğu bu anlamlı şiirle herkesi duygulandıran Güler, uzun süre alkışlandı.

Program, ilk olarak saat 13.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve eğitim sendikaları temsilcileri tüm öğretmenler adına çelenk sundu.

Ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi. Etkinliğe Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, daire amirleri, okul müdürleri, idareciler ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Sunumunu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ferhat Bacak’ın yaptığı programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğretmenliğin kutsallığına değindi. Van depreminde yaşamını yitiren genç öğretmenleri saygıyla andıklarını dile getiren Yalçın, en fazla özveri getiren mesleğin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Milletlerin devamı ve gelişmesinin ancak eğitimle mümkün olacağını belirten Metin Yalçın, “Eğitimdeki en önemli unsur öğretmendir. Gençliğin çağdaşlaşmasında bizlerin payı büyüktür. Çağımız bilgi ve teknolojik çağdır. Buna ayak uydurmak, kendimizi yenilemek zorundayız. Bu şekilde amacımız yenilikçi insanlar yetiştirmek olmalıdır. Kendimizi sürekli güncellemeliyiz. Unutmayın ki, ne ekersek onu biçeceğiz. Yetiştirdiğimiz insanlara ilk önce sevgiyi ve saygıyı aşılamalı, çok çalışarak başarıya ulaşmalıyız” dedi.

Mesleğe yeni katılan öğretmenler adına Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmeni Nihal Tosun, yaptığı konuşmasında, öğretmenliğin bir sevda olduğunu kaydetti. Öğretmenlerin Atatürk’ün neferi olduğunu dile getiren Tosun, “Öğretmen olmak başkadır. Öğretmen olmak bir sevdadır. Atatürk’ün izinde kalemimiz hiç kırılmayacaktır. Nice 24 Kasımlara” diye konuştu.

Daha sonra Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet Güler’in okuduğu, “Dünyanın bütün çiçekleri” isimli şiir salonda bulunanları duygulandırdı. Uzun süre alkışlanan Güler, öğretmenliğin aslında ne demek olduğunu anlamlı bir şekilde herkese hissettirdi. Güler’in ardından Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Banu Yücer’in Öğretmenler Günü ile ilgili okuduğu şiir de büyük beğeni topladı.

Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şaban Bayraktar yönetiminde mesleğe yeni giren öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Salona sığmayan 125 yeni öğretmen, kadrolu olarak ilk kez görev yapacak olmanın heyecanını yaşadı.

Program, emekli öğretmenler için Hizmet Şeref Belgesi ile plaket takdim töreni ile sürdü. Emekli Öğretmenler Ayşe Kurt, Cahit Kurt, İsmet Turnalı, Adil Küçük ve İbrahim Demirbaş programa mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Kaymakam Dursun Balaban, programda yer alan emekli öğretmenler Adem Akkınış ve Osman Aşu’ya belge ve plaketlerini sundu. Eğitim dünyasında emekli olmak diye bir düşüncenin bulunmadığını kaydeden Kaymakam Dursun Balaban, tüm öğretmenlerin anlamlı gününü kutladı.

Daha sonra “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken ve Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilere ödül ve belgelerini vererek onurlandırdı.

Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gülsen Demir tarafından coşkuyla okunan “Öğretmen Marşı” ile anlamlı program sona erdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.