Öğretmen Naci Özcan

Öğretmen Naci Özcan
Karacabey Şehit Serkan Şahin İlköğretim, Esentepe Mahallesi’nde çamlığın yanında bir okuldur. Bu okulun ismi 1994 yılında, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bölücü teröristlerle çarpışırken şehit düşen Karacabey Orhaniye Köyü’ne kayıtlı Serkan Şahin olarak belirlenmiştir.
Okulun kurucu yöneticileri arasındaki ilk sırada Müdür Hamdi Uzer, Müdür yardımcısı Ali Asa yer alır. Uzer ile Asa’nın yapının tamamlanmasında, araç gereç eksiğinin giderilmesinde çok büyük emekleri oldu. Şu andaki Müdür Osman Genç’in de okuldaki eğitim ve öğretimin daha iyi bir düzeye gelmesi için gösterdiği çaba büyüktür.
Şehit Serkan Şahin İlköğretim, daha çok dar gelirli aile çocuklarının eğitim-öğretim gördüğü bir okuldur. Açıldığı ilk tarihten günümüze kadar, başta eğitim-öğretim, sosyal faaliyetler özellikle sporda çok büyük başarılar göstermiştir. Şehit Serkan Şahin ilköğretim Okulu’nda, 1996 yılından 2003 yılına kadar sınıf öğretmeni olarak çalıştım. Okulda çalıştığım yıllardaki başarının sebebi olarak okul idarecilerinin öğretmen ve hizmetliler arasındaki sevgi-saygı ve dayanışma işbirliğini gösterebilirim. Öğretmenlerin özverili çalışmaları elbetteki çok önemlidir. Okulda, ders bittikten sonra sınavlara hazırlık için kurs vermek gelenek halindedir.
Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu’nda 1996 yılında sınıf öğretmeni olarak göreve başladım. Naci Özcan dördüncü sınıfları okutuyordu. Naci Özcan benden bir yıl önce göreve başlamıştı. Dördüncü sınıfta 50 öğrenci vardı. Elli öğrenciyi 25’er öğrenci olarak paylaştık. Öğrencilerimizi birinci sınıftan itibaren okutmadık, ara sınıftan aldık. Buna rağmen öğrencilerimiz oldukça başarılı oldular.
Naci Özcanla, beşinci sınıfları mezun ettikten sonra; birinci sınıfları okutmaya başladık. 40’ar öğrencimiz vardı. Öğretim yılı sonunda, öğrencilerimizin tümü okuma-yazmayı öğrenerek, sınıflarını geçtiler.
İkinci sınıfta, 80 öğrencinin 30’u yeni açılan Ömer Matlı İlköğretim Okulu’na geçti. Çünkü, evleri bu okulun yakınındaydı.
Kalan elli öğrencimizin başarısı için arkadaşım Naci Özcan’la birlikte çok çalıştık. Dördüncü sınıftan itibaren, bir saat daha fazla ders yaptık.
Sonuç olarak; yaptığımızfedakarlığın ve çalışmanın karşılığını aldık. O yıllarda, Karacabey’de ilköğretim okulları arasında ortak sınavlar yapılıyordu. Yapılan sınavlarda öğrencilerimizin en kötü derecesi ilçe üçüncülüğü idi.
Öğrencilerimiz, 8. sınınftan mezun olana kadar aynı başarıyı gösterdiler.8. Sınınfta yapılan okullar arası bilgi yarışmasında, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile birlikte ilçe 1. oldular. Aynı yıl Karacabey’de yerel basın, 8. sınıfların Bursa 3.’sü olduğunu yazdı.
Öğrencilerimiz, 8. sınıfın sonunda girdiği sınavlarda (Fen Lisesi, Anadolu Lisesi..) çok büyük başarı gösterdi. İlçe 1.’si bizim öğrencimizdi. 20 öğrencimiz sınavı kazandı. İkisi Fen Lisesi olmak üzere çoğunluğu Anadolu Lisesi’ne girdi.
Bir öğretmenin başarılı olması, çok çalışmasının yanında öğrencilerini sevmesinden geçer. Bir öğretmen öğrencisini seviyorsa ve bunu hissettiriyorsa, öğrenci öğretmeni tarafından sevildiğini anlar ve onu mahçup etmemek için canla başla çalışır.
Unutmayalım ki, eğitimde en önemli etken öğretmenlerdir. Sistem ve okular çok iyi olsa da, iyi yetişmiş öğretmenler olmazsa, başarı olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.