Öğrencileri karne heyecanı sardı

*Karne günü geldi-çattı. Okullarda bugün ilk dönem için son ders zili çalacak. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği bugün, aileler için de heyecan dorukta. Kimi karneler sevindirecek; kimileri hayal kırıklığı yaratacak.
*Karacabey Milli Eğitim MüdürüEmin Dingin’den öğrencilere ve velilere karne mesajı…..

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği sömestr tatili geldi çattı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı için öğrenciler bugün ilk dönem karnesini alacak.
Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen 18 Eylül 2017’de başladığı eğitim-öğretime bugün yarıyıl tatili ile ara verecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.
Dingin’den Karne Günü Mesajı
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin bugün yarı yıl tatiline girecek öğrenci ve velilere önemli mesajlar vererek, başarıda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.
Dingin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler; bugün 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılının birinci kanaat dönemini tamamlamış bulunacağız. Başarılı bir kanaat dönemi geçirmemizdeki en büyük katkı hiç şüphesiz ki öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve saygıdeğer velilerimize aittir. Bunun yanında bu amaç uğruna insan yetiştirme sevdamıza ortak olup, bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm özel ve resmi okul ve kurumlarımız ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aynı zamanda basınımıza ve tüm sivil toplum örgütlerine de teşekkür ediyorum.
Yaklaşık 14000 öğrencimiz karne heyecanı yaşayacak. Kimileri emeğinin karşılığını alacak, sevinecek; kimileri alamadığını sanacak, üzülecek ama karne hiçbir zaman hayatın sonu değil çünkü karne amaç değil araçtır. Sevgili öğrenciler unutmayınız ki o karneler aynı zamanda ailelerinizin ve öğretmenlerinizin de karneleridir. Bu durumu birlikte başarmışızdır ya da birlikte başaramamışızdır. Sevgili öğrenciler, ancak şunu da belirtmek isterim ki, sizlere sizin kadar keşke bizler, öğretmenleriniz, anne babalarınız faydalı olabilsek. Sizlerin azim ve kararlılığınız yanında bizlerin çabası her zaman daha anlamsız kalacaktır. Hayat kendi hayatınız, neticede hiç kimse başkasının hayatını yaşayamıyor. Hayatınızın kendi ellerinizde şekilleneceğini hiçbir zaman unutmayınız. Bizler her şeyden önce sizlerin milli ve manevi değerlere bağlı, vatan ve millet sevdasıyla yetişen, araştıran, sorgulayan ve ahlaklı iyi birer birey ve iyi bir vatandaş olarak yetişmenizi önemsiyoruz.
Bu kutlu insan yetiştirme sevdasında üçgenin üç ayağını oluşturan öğretmen, öğrenci ve velidir. Öncelikle bu üç ayağın da sağlam olması gerekir. Başarı ya da başarısızlık sadece öğretmenle olmaz, sadece öğrenciyle olmaz, sadece veli ile de olmaz. Bizlerin varlığı diğer paydaşlarımızın varlığıyla gerçek anlamını kazanacaktır. Bizler başarılarımızı ve yaptıklarımızı paydaşlarımızda başaramadıklarımızı ve yapamadıklarımızı ise kendimizde arıyoruz. Çünkü başarının ben kelimesinde değil biz kelimesinde gizli olduğunu biliyoruz.
Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler; öğrencilerimiz, çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Toplumdaki en güzel resmimiz, yarınlara bırakabileceğimiz en güzel mirasımızdır. Gelin hep birlikte yarınlara güzel bir miras bırakalım. Onlara kızmak, kırmak yerine anlamaya çalışalım. Eksikliklerini görmekten ziyade göstermeye çalışalım, onlara nasihat etmek yerine örnek olalım. Öğrencilerimize, kendi çocuğumuza nasıl davranıyorsak ve onlara nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranalım. Öğrencilerimizi tatilde ödevlerle boğmayalım. Hele hele normal zamanlarda bile kontrol edemediğimiz ve değerlendiremediğimiz hiçbir ödevi öğrencilerimize vermeyelim. Mesleğimizdeki gerçek ölçünün bu olduğuna inanıyor ve hiçbir zaman anne baba olunca çocukluğumuzu, yaşlanınca gençliğimizi, öğretmen olunca da öğrenciliğimizi unutmamamız gerekiyor.
Sağlıklı ve mutlu bir ara tatil dönemi geçirmenizi diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Milli Eğitim Bakanı’ndan ‘ödev’ açıklaması
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bugün başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğrenci ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Karnelerin öğrencilerin başarısını değil, verilenden ne kadarının kağıda dökülebildiğini veya dille ifade edilebildiğini gösterdiğini belirten Yılmaz, her öğrencinin başarılı olduğunu söyledi. Yılmaz, öğrencilere tatilde dinlenmelerini tavsiye ederek, “Her zaman tatillere girerken Bakanlık olarak açıklama gönderiyoruz. Öğretmenlere diyoruz ki, ‘Lütfen öğrencilerinize ödev vermeyin.’ Hiçbir öğrenciye biz ödev verilmesini istemiyoruz.” ifadesini kullandı. Öğrencilerin tatilde bulundukları illerdeki tarihi yerleri, müzeleri, kütüphaneleri gezmelerini öneren Yılmaz, “Bu kendilerinin en güzel eğitimi olur. Bunu ödevden saymasınlar.” dedi. Yılmaz, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını da tavsiye ederek, bunun öğrencilerin iç dünyasını zenginleştireceğini, onlara yol göstereceğini ve yarınlara umutla bakmalarını sağlayacağını belirtti.
Bakan Yılmaz, öğretmenlerden, öğrencilerini kitap okumaları ve bulundukları illerdeki yerleri gezmeleri konusunda yönlendirmelerini talep etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.