Öğrencilerden organ bağışı duyarlılığı

Karacabey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, diğer Meslek Liseleri’nden öğrencilerle bir araya gelerek, “3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası” kapsamında farkındalık programı gerçekleştirdi.
Programa Karacabey İlçe Milli Eğitim Mesleki Eğitim’den Sorumlu Şube Müdürü Emel Erken ve Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi Sorumlu Hekimi Dr. Filiz Yolcu’nun yanı sıra; İMKB MTAL, Sadık YILMAZ MTAL ve KTB Harmanlı MTAL okullarının idarecileri ve öğrencileri katıldı.
Programın açılışında konuşan Karacabey Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rafet Tokgöz, “Organ yetmezliğinin ne yazık ki tek tedavisi organ bağışıdır. Bu yüzden bağışçı sayımızı mümkün olduğu kadar artırmamız gerekmektedir. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşların İl Sağlık Müdürlüğü, tüm hastaneler, toplum sağlığı merkezleri ile aile sağlığı merkezlerimize müracaatları halinde sistem üzerinden organ bağışları alınmaktadır. Bu hafta kapsamında programı hazırlayarak hem kendi okullarındaki, hem de farklı okullardaki arkadaşlarının farkındalık düzeylerinin arttırmayı amaçlayan, bu vesile ile Mesleki ve Teknik Okulları öğrencilerini bir araya getirmeyi başaran ve katılım sağlayan öğrencilerimize yürekten teşekkür ederim.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Programın hazırlanıp sunulmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Organ Bağışı konusunda gösterdikleri bu duyarlılıkları için de ayrıca teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.