Öğrencilerden öğretmenlerine “hayat kurtaran” hediye

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri yediden yetmişe herkese örnek olacak bir davranışa imza attı.
Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu 4/A sınıfında eğitim gören öğrenciler hediye kabul etmeyen öğretmenlerine anlamlı jest yaparak, takdir topladı. 4/A sınıfı öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri Ebru Güven adına Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na yaptıkları bağışın sertifikasını hediye ettiler.
Şehit Bahadır Tayfur’lu 4/A sınıfı öğrencileri Öğretmenler Günü için öğretmenlerine 3 yıldır anlamlı hediyeler sunuyor. Veliler öncülüğünde öğrenciler ‘Öğretmenler Günü’nde hediye alma, bağış yap, hayat kurtar’ sözleriyle de farkındalık oluşturarak, örnek bir davranış sergileyerek 3 yıldır Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na, LÖSEV’e ve TEMA Vakfı’na öğretmenleri adına bağışta bulunuyor.
Bu yılda Öğretmenleri Ebru Güven’in gününü kutlamak üzere velileriyle sınıfa gelen öğrenciler, hediye olarak kendisine üzerinde “Sayın Ebru Güven, Öğretmenler Günü’nüzü kutlamak için bir çocuğun gülümsemesinden daha değerli bir armağan bulamayacağımızı düşündük ve sizin adınıza LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışta bulunduk. Lösemili çocuklara hayat verdik. 4/A sınıfı öğrencileri” yazılı LÖSEV Yaşam Sertifikası’nı verdi. Öğrenciler sertifikanın yanında öğretmenlerine birer de karanfil hediye etti.
Sertifikayı görünce gözleri dolan ve çok mutlu olduğu gözlenen 4/A Sınıfı Öğretmeni Ebru Güven, “Öğrencilerim uzaklarda birilerini güldürüyor. TEMA’ya, Darüşşafaka’ya ve LÖSEV’e yaptığınız bağışlardan dolayı sizinle gurur duyuyorum. Hayatımdaki en anlamlı hediyeler için ince duygularınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. En mutlu öğretmen benim diye düşünüyorum. Lösemi içimizdeki kanayan bir yara. Yardım etmek ve hayat kurtarmak çok güzel bir şey. Bu hastalıkla baş etmek kolay bir şey değil. Bizlerin desteğiyle umarım her çocuk sağlığına kavuşur. Çocuklarımızda farkındalık yaratabilmek isterken onlar bana bu duyguyu yaşattı, çok mutlu oldum. Bunu da her sene Öğretmenler Günü ile denkleştirmek çok güzel. Bu anlatılmaz. İnşallah öğrencilerimin yüzlerinden gülümseme eksik olmaz. İyi ki varlar, iyi ki onların öğretmeniyim” dedi.
Duygulu anların yaşandığı kutlamada 4/A sınıfı velileri de, “Bir öğretmene verilecek en güzel hediye bir çocuğun gülümsemesi’ dedik.
Bütün veliler bir olduk, öğretmenimizin anlamlı gününe daha da anlam katmak için 3 yıldır TEMA’ya, Darüşşafaka’ya ve LÖSEV’e destek olmak amacıyla bağış yapıyoruz.
Geleceğimizin ışığı olan çocuklarımız yavrularımız solmasın. Kimsenin dünyası kararmasın. Herkes hayat telaşı deyip koştururken, bir çocuğun görebildiği tek yer hastane penceresi olmasın diye bu Öğretmenler Günü’nde de Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na öğretmenimiz adına bağış yaptık. Biz de öğrencilerimiz de çok mutluyuz.
Sınıf öğrencileri velileri ile birlikte Öğretmenler Günü’nde ayrı bir sürpriz daha hazırladı. Okula giriş esnasında saklanan öğrencileri sıralarında göremeyen Öğretmenleri Ebru Güven şaşkınlık yaşadı.
Okul zilinde çalan “Kimseyi tanımadım ben senden daha güzel” şarkı sözleriyle öğrenciler saklandığı yerden çıkarak öğretmenleri Ebru Güven’in ve tüm okul öğretmenlerin gününü kutladı. Öğrencilerinin bu ikinci sürprizi karşısında Ebru Güven gözyaşlarını tutamadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.