Öcalan: Bir 500 bin kişi daha mı ölsün?

Geçtiğimiz hafta Öcalan’la yapılan görüşme gerçekleştiren BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, önceki gün de Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü.

Görüşmede, sürece yönelik Öcalan’ın kaygı ve istekleri aktarıldı. Seçime kadar görüşmelerin yasal statüye kavuşturulması için hükümetten ciddi adım atılması istendi. Talebe Atalay ve Ala’nın ret yanıtı verdiği belirtildi.

Buldan, Öcalan’ın üç talebini de açıkladı: “Sürecin yasal statüye kavuşturulması, izleme kurullarının oluşturulması ve 8 komisyonla ilgili başlıkların müzakereye açılması”

Buldan, Öcalan’la yaptıkları görüşmeyi aktarırken şöyle konuştu: “Seçime kadar adım atılmazsa bu sürecin çok ciddi boyutlarda, önemli kararlaşmaların yaşanacağını devletin, hükümetin görmesi, kamuoyunun bu durumu bilmesi gerekir.

Sayın Öcalan aynen şöyle demiştir. ‘Eğer AKP adım atmazsa bunun siyasi faturası kendi açısından çok ağır olacaktır. Geçmişte Kürt sorununu çözemeyen tasfiye olmuştur.’ Sayın Öcalan’ın şu uyarısını buradan paylaşmak istiyoruz. ‘Bugüne kadar 50 bin kişi öldü. Bir 500 bin kişi daha mı ölsün?’ demiştir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.