Nüfus Müdürlüğü’nde yoğunluk

Nüfus Müdürlüğü’nde yoğunluk
Karacabey Nüfus Müdürlüğü, 29 Mart yerel seçimlerinde T.C kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacağının açıklanmasının ardından yoğun günler yaşıyor.
Nüfus Müdürü Huriye Yalın, nüfus cüzdanlarının yenilenmesi konusunda vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, kimseyi mağdur etmediklerini söyledi.
‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçilmesinin ardından adreslerin güncellenememesinden kaynaklanan sıkıntılar dikkat çekiyor.
Vatandaşın adres bilgilerinin güncellenmemesi hem halkı, hem de kamu çalışanlarını çileden çıkartıyor. Sorunun TEDAŞ ve Belediye’den kaynaklandığı vurgulandı.
Vatandaşlar, Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Seçim Kurulları arasında mekik dokumak zorunda kalırken, kamu çalışanları da zorunlu mesai yapmak durumunda kaldı.
29 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyenlerin akınına uğrayan Nüfus Müdürlüğü’nün iş yükü 3-5 kat arttı.
Bu arada nüfus cüzdanlarına 2001 yılından itibaren TC kimlik numaraları yazıldığı için çok sayıda insanın kimliğinde bu numaralar bulunmuyor. Özellikle kenar mahalle ve kırsal kesimde yaşayan orta yaş üstü bayanların büyük bölümünün kimliğinde T.C. Numarasının olmadığı kaydedildi.
Nüfus müdürlükleri, kimlikleri 10 dakika içinde değiştirirken, müracaatların şahsen yapılması gerektiği bildirildi.
Nüfus cüzdanını değiştirecek olan kişilerin ilk olarak muhtardan talep formu almaları daha sonra da, 2 fotoğraf ve eski nüfus cüzdanını getirmelerinin yeterli olduğu bildirildi. Talep Formu’nu doldurarak en yakın nüfus müdürlüğüne giden kişi 10 dakika içinde yeni nüfus cüzdanına kavuşuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.