NSK Group hızla büyüyor!

 

*Genel Müdürü Ömer Kazangil, 1950 yılında kurulan aile şirketinin başarı hikayesini anlattı.

Karacabey’de traktör, ticari vasıta, iş makinesi gruplarına yönelik direksiyon, süspansiyon parçaları üreten ve 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan NSK Group, gelecek vizyonunu basın toplantısıyla açıkladı.

NSK Group, 2012’de cirosunu yüzde 50 oranında artırarak kendi üretim alanında dünyada söz sahibi olmayı sürdürüyor.

NSK Group Genel Müdürü Ömer Kazangil, yaklaşık 250 kişinin çalıştığı, 7 bin 600 metrekare kapalı alana sahip, TS 16949 ve ISO 9000 belgeleri bulunan entegre tesiste üretilen 6 bin çeşitten fazla, garantili ve özel nitelikli ürünle dünya çapında önemli bir pazar payı elde eden NSK Group’un 2010 ve 2011 yıllarında cirosunu yüzde 50 oranında arttığını, 2012 yılı ilk 6 ayında ise yüzde 30’luk bir hacme ulaştıklarını belirtti.

Ömer Kazangil, 1950 yılında babası Muhammet Kazangil’in üretime başlattığı NSK Group’un rot ve rotil grubu üretimine 1982 yılında başladığını daha sonra ise traktör grubuna girdiklerini 4-5 senedir ise ağır vasıta grubuna üretim yaptıklarını açıkladı.

Dünya üçüncülüğü hedefi!

NSK Group Genel Müdürü Ömer Kazangil, traktör, ticari vasıta ve iş makinelerine yönelik direksiyon ve süspansiyon üretip 5 kıtada 55 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade ederken hedeflerinin ise dünyada ilk 3 firma arasında yer almak olarak açıkladı.

Ömer Kazangil, NSK Group’un kuruluşundan bu yana  sürecini ve geleceğe dair hedeflerini Hayat Lokantası'nda düzenlenen basın toplantısında aktardı.

Ömer Kazangil, aile şirketi olarak önemli başarılara imza attıklarını kaydetti. Kazangil, aile şirketi anlayışı ile kazancı ikinci plana attıklarını üretimlerinin kalitesi ve pazarda iyi bir yer edinmenin öncelikli olduğunu söyledi. Ömer Kazangil, “1950 yılında babamla başlayan süreç daha sonra abimle yürüdü sonra üniversite hayatı bitince bende işin içine girmiş oldum. Şirket ömrünü uzun tutmak adına köklü adımların atılması gerekliydi. Biz önce iyi bir ekip kurmanın önemli olduğunu düşündük ve alanında gerçekten çok önemli isimlerle birlikte yürümeye başladık” ifadesinde bulundu.

“Ben” değil “Biz”

Ömer Kazangil, pazar çalışmalarının her zaman devam ettiğini belirterek, “Turgut Özal’ın ihracat hedefini bizde kendimize hedef aldık. Şuan 55 ülkeye ve toplam kapasitemizin yüzde 90 kısmını ihraç ediyoruz. Güney Afrika dan Avrupa’nın neredeyse tamamına Çin dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri haricinde her bölgeye ihracatımız sürüyor.

İhracatın önemli bir kısmını yaklaşık yüzde 40 civarında ki bölümünü Avrupa Birliği bölgesine yaptıklarını açıklayan Ömer Kazangil, 3 ana gruba hitap ettiklerini, NSK Grup bünyesinde Ran Oto Yedek Parça, Ran Sınai Mamüller Pazarlama ve NSK Sıcak Metal Dövme şirketleriyle hedefe koştuklarını söyledi.

Ömer Kazangil, “Türkiye’de Traktör grubunun yüzde 60’a yakın kısmını biz yönlendiriyoruz. Dünyada ise ilk 3’e giriyoruz. Son 4-5 yıldır ağır vasıtaya yöneldik. Türkiye’de ki 3 büyük firmadan biriyiz. Dünyada da ilk 5-6 firma arasına giriyoruz. Toplam üretimin yaklaşık yüzde 85’ini yan sanayiye kalan kısmını ise ana üreticilere veriyoruz. Türkiye de kriz olsa dahi ihraç ettiğiniz bölgelerin hepsinde aynı anda kriz olmayacağı için yürümeye devam ettik. Her yıl uluslararası fuarları takip ediyoruz. Markamızı ve firmamızı üst düzeyde tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Hızla gelişme ve büyüme potansiyelimiz var

NSK Group Genel Müdürü Ömer Kazangil, yaklaşık 260 kişinin çalıştığı, 7 bin 600 metrekare kapalı alana sahip, TS 16949 ve ISO 9000 belgeleri bulunan entegre tesiste üretilen 6 bin çeşitten fazla, garantili ve özel nitelikli ürünle dünya çapında hizmet verdiklerini söyledi. Uludağ İhracatçı Birlikleri İhracat listesinde  76. sıra da olduklarını vurgulayan Kazangil ayrıca 2011 Karacabey Vergi sıralamasında 5. Sırada yer aldıklarını hatırlattı.

Ömer Kazangil konuşmasına şöyle devam etti;

“Üretim konusunda büyük yol aldık. Toplam üretim sayımız 5 bin 600 metrekare ve depo ise 7 bin 600 metrekare. Buralardan 19 milyon dolarlık imalat yapıyoruz. Yalnızca ürün satmak değil, satış sonrası servis ve ürün sorun sigortasına sahibiz. Ticari vasıta traktör konusunda en geniş ürüne sahibiz. Vergi ve ihracatta ön sıralardayız. Bu hızlı büyüme temposunu çoğunlukla öz sermaye ile yapıyoruz. Geldiğimiz nokta ise uzun bir çabanın bir sonucudur. Bu bir aşk hikayesidir. Yalın üretim tekniğini uygulamaya başladık. Geldiğimiz nokta açısından sektöre yön verebilecek, ailemizin ve çalışanlarımız ile ülkemizin de gururu olabilecek uluslararası bir şirket ortaya çıkardık. Bizim esas amacımız ithalat değil, ihracat. Yıllık 19 milyon dolar ciro elde ederken, bunun ancak 500 bin doları ithalata gidiyor. Üretimin yüzde 85’i ihracat yapılıyor.”

Ömer Kazangil, Teknik Genel Müdür Yardımcısı Fikret Çelik, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeki Cidik  ve Ticari Genel Müdür Yardımcısı Sinan Zırhlı’nın da hazır bulunduğu toplantıda hükümetin cari açığı düşürebilecek kontrollü çalışmaları olduğunu da belirtirken ihracatın artırılması yönünde ki çalışmaların desteklenmesi gerektiğini aktardı.

2015 yılında 40 milyon Euro ciro hedefleri olduğunu vurgulayan Kazangil, yeni fabrikalarıyla beraber makine parkurlarını da modernize ederek hedefe ilerlemek istediklerini söyledi.

2023 hedeflerini de açıklayan Ömer Kazangil, Dünyada eşit dağılımda 4 ülkede teşkilatlanmak düşüncesindeyiz. 50 bin metrekare alana sahip ve 35 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmak düşüncesindeyiz. Ağır vasıta ve süspansiyon parçalarında da dünyada en büyük 3 üreticiden biri olmak istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.