Nilüfer Çayı zehir akıtmasın!

 

Nilüfer Çayı'nın yaşatılması için düzenlenen platformda, yapılan hataların tekrarlanmaması için halka bilgi verildi.

Doğader Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir'in önderliğindeki toplantıya Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eralp Atabek, Türkiye Tabibler Birliği Bursa Tabib Odası Üyesi Dr. Şeref Tuzcu, çevre köylerden halk ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda, Nilüfer Çayı'nın zehir aktığı ve bu durumdan nasıl kurtarılması gerektiği tartışılırken, tüm köylerin el ele vermesini isteyen TMOBB Sekreteri Fikri Düşünceli, "Nilüfer Çayı iki yüz kilometrelik bir yol kat ediyor; mücadelemiz o yol kadar uzun, zor ve sert. Köylülerimizin Nilüfer Çayı'nın temizlenmesi konusunda kararlı olmaları gerekiyor. Biz teknik yönden her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Seyran Muhtarı Samih Uslu ise, "Tarlaları alan kişilerin kafasında bir şeyler yatıyor ve bu köylüleri rahatsız ediyor. Köylülerimizin topraklarını ellerinde tutması veya hiç olmadık kadar değerini yükseltmesi gerekiyor" dedi.

Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan da, "Eğer bu toprağın yerli sahipleriysek, zararlı olan her şeyi üst makamlarına bildirmek için bütün projelerde olmak zorundayız" diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.