Nilüfer Çayı için binler tek yürek oldu

Bursa'da yaklaşık 4 aydır sürdürülen ve platform haline dönüşen, “Nilüfer çayı temiz akacak” direnişi her geçen gün artıyor. Önceki gün gerçekleşen protesto yürüyüşünde binlerce Bursalı, Nilüfer Çayı'nın temiz akması için tek yürek oldu.
Setbaşı'ndan başlayarak Heykel'e kadar olan bölümde gerçekleşen protestoların birinci etabı tamamlandı.
Protesto yürüyüşüne Bursa Karacabeyliler Derneği, Doğader, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Ekoder, Kimya Mühendisleri Odası, Bursa Tabipler Odası, Yaşam Atölyesi Derneği, Hürriyet Köyü Derneği, Karacabey ve Mudanya'ya bağlı köy muhtarları ile çok sayıda köy halkı ve Bursalı doğaseverler katıldı.
Yürüyüş sırasında katılımcılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne tepki dolu sloganlar attı. Ellerinde “Nilüfer temiz aksın” pankartlarıyla Atatürk Heykeli arkasındaki Kent Müzesi önünde bir açıklama yapan doğaseverler, kamuya yön veren Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi göreve çağırdı.
Yaklaşık 1 saat boyunca trafiği kapayan yürüyüşçülere polis ve hiçbir güvenlik görevlisinin engel olmaması ve hatta yürüyüşe destek vermesi takdir gördü.
Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan Büyükşehir Belediyesine seslenerek, “Ya bu dereyi temizlersiniz, ya da biz sizi Belediye'den temizleriz. Nilüfer zehir akacaksa olmaz olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.
Nilüfer Çayı temizlenene kadar susmayacaklarını belirten doğaseverler, bu konuda gerekirse Ankara'ya kadar yürüyeceklerini ve sıkıntıyı Başbakan'a aktaracaklarını kaydetti. Büyük ilginin yaşandığı miting, olaysız sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.