Nestle işçisi direne direne kazandı!

Karacabey Nestle Fabrikası’ndan çıkarılan işçilerin yaklaşık 1 yıldır işe iade edilmesi için yaptıkları eylemler sonuç verdi ve 23 kişi tekrar işe alındı.
900 işçinin çalıştığı fabrikada geçen yıl işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarılmıştı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçiler hakkında soruşturma başlatılmış ve soruşturma sonunda 23 işçinin işine son verilmişti. Bu süreçte açlık grevi ve kendilerini zincire bağlamak gibi birçok eylem yapan işçilerin direnişleri sonuç verdi ve Nestle Fabrikası tarafından tekrar işe alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tekgıda-iş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, ‘”Bazen vazgeçmek kolaydır ve genelde kolay olanı seçeriz. Ama vazgeçmeyi değil uğranılan haksızlığın telafisi için mücadele etmeyi tercih edenler de vardır bu hayatta. Tıpkı Nestle’de haksız yere işten atılan işçi arkadaşlarımız gibi. Onlar 1 yıldır mücadele ediyorlar ve onların uğradığı haksızlığın telafisinin haberini almanın mutluluğu var bizde. Sayın IUF Genel Sekreteri Ron Oswold bir örnek vermişti. ‘Eğer mücadele etmezseniz kazanamayacağınızın garantisini verebilirim, ama mücadele ederseniz başarabilirsiniz’ demişti. Nestle işçisi de mücadele etti ve bugüne geldi. Bu süreç çok kişi ve kuruma çok şeyler öğretti. İşçilere öğretti, işverenlere öğretti. Burada Nestle firması da çok şey öğretti, ben patronum, gerekirse parasını verir işe almam diyen sözüm ona büyük firmalara.
Yapılan hatanın telafisinde ben ne dersem o olur demedi. Her zaman insan hakları çerçevesinde baktı olaya. Gelinen noktada emeği geçen bütün Nestle yöneticilerine de teşekkür ediyoruz. Bugün arkadaşımızın başına gelen bizim de başımıza gelebilir, diyerek bu arkadaşlarınıza sahip çıktınız. Onlara verdiğiniz bir el sallamanın, bir selam vermenin değerini bu kardeşlerimiz çok iyi biliyor. Bu mücadele işçiler birlik olursa neler başarabileceğini gösterdi.
Artık Nestle işçisi birbirini bırakmadan devam edecek. Buna inancımız sonsuz. İnanın bu mücadele diğer işçilere örnek olacak bir mücadele. Bir mücadeleye başlarken diyecekler ki ‘Nestle işçileri başardı biz de başarabiliriz’. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.