Nefesleri kestiler!

Köyler Ligi’nde Hamidiye, Ortasarıbey (A), Yenikaraağaç ve Subaşı yarı finale yükseldi:
 

Cumartesi ve Pazar günü M. Fehmi Gerçeker Stadı’nda gerçekleşen birbirinden heyecanlı maçlar sonunda Hamidiye, Ortasarıbey (A), Yenikaraağaç ve Subaşı, adını en iyi dört takım arasına yazdırdı.

M. Fehmi Gerçeker Stadı’nda Cumartesi günü oynanan ilk karşılaşmada Hamidiye, Akçakoyun’u 3-1’le geçti. Hamidiye’nin 3 golünü de Başaran atarken, Akçakoyun’un tek şeref sayısı Özhan’dan geldi.

Günün diğer maçında Ortasarıbey (A) 2-0 geriye düştüğü maçta Beylik’i uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 yenerek yarı finale yükseldi. Abbas ve Emre’nin golleriyle 2 farklı üstünlüğü koruyamayan Beylik, Ortasarıbey’li Hüseyin, Savaş ve Selçuk’un gollerine engel olamayınca turnuvaya erken veda etti. Geriye düşmesine karşın oyun disiplininden kopmayan Ortasarıbey ise, müthiş bir geri dönüşle maçı çevirdi ve adını yarı finale yazdırdı. Bu sonuçların ardından Hamidiye ile Ortasarıbey (A), yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Pazar günü oynanan ilk maçta Gönü’yü 4-1 skorla dize getiren Yenikaraağaç, oynadığı futbolla da göz doldurdu. Şahin’in hat-trick yaptığı maçta Yenikaraağaç’ın diğer golü Dinçer’den geldi. Genelde iyi mücadele etmeye çalışan ve centilmence oynayan Gönü’nün tek golünü Özer attı.

Bu maçın ardından son şampiyon Keşlik, normal süresi ve uzatmaları golsüz sona eren mücadelede Subaşı’na penaltı atışları sonrası 3-2 yenilerek Köyler Ligi’ne veda etti. Birbirlerine denk iki takımın karşılaşmasında karşılıklı ataklar golle sonuçlanmayınca kazanını penaltı atışları belirledi. 14 penaltının atıldığı maçta futbolcular, gol kaçırma düellosuna girdi. Yarı finalin diğer ayağında ise Yenikaraağaç ile Subaşı kozlarını paylaşacak.

Kaymakam Dursun Balaban, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, köy muhtarları ve çok sayıda taraftarın da izlediği karşılaşmaların tümü genel anlamda centilmence geçerken, yalnızca Hamidiye-Akçakoyun maçında zaman zaman yaşanan gerginlikler futbola gölge düşürdü. Hakemlere yönelik sözlü küfür ve hakaretler ettiği belirtilen Akçakoyun’lu Ali Osman ve Gökhan ile yedek kulübesinde oturan Halil, kırmızı kartla cezalandırıldı. Hakemlere yönelik itirazları nedeniyle 2 kırmızı kartla maçı tamamlayan Akçakoyun’un maç sonunda tüm gerginliği sahada bırakarak Hamidiyeli futbolcuları kutlaması ise alkış aldı. Bu arada maç sonunda Akçakoyun Köyü Muhtarı Şerafettin Üner, Hamidiye Köyü Muhtarı Cemal Erdem’i kutlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Diğer taraftan maçı izleyen bazı taraftarların her olumsuz pozisyona küfürlerle karşılık vermesi çirkin görüntülere sahne oldu. Özellikle hakemlerin yanlış karar verebileceğini düşünmeden, verilen-verilmeyen birçok pozisyona bağırıp çağıran ve küfürler savuran bazı taraftarların, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu unutması ise tepki topladı.

Çeyrek final maçlarında en renkli taraftar grubu ise Subaşı takımınındı. Açtıkları pankartlar ve ellerinde davullarla maça renk katan Subaşı’lı taraftarlar, maç boyu takımlarına destek verdi ve başarıda en büyük paya sahip oldu.

Köyler Ligi maçlarında genelde hakemlerin başarılı olduğu gözlendi. Mücadelelerde görev yapan hakemler Şaban Çolak, Erdinç Derya, Levent Güven, Hakan Şen, Murat Uçar, Özgür Durgun, Dursun Yalci ve Recep Değirmenci, iyi niyetli kararlar vermeye çalıştı.     

Köyler Ligi’nde yarı final maçları 18 Aralık Pazar günü yapılacak. Organizasyonun en büyüğünü ve üçüncüsünü belirleyecek final maçları ise 25 Aralık Pazar günü gerçekleşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.