“Neden Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu Tercih Etmeliyim?”

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde yayınlanan “Neden Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu Tercih Etmeliyim?” başlıklı bilgilendirme haberinde şu ifadelere yer verildi; “2019-2020 Eğitim Öğretim yılından itibaren “Fen ve Sosyal Bilimler Programı” uygulayan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi, 06.04.2021 tarihli ve 23733540 sayılı Bakan Onayı ile “Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu” olarak belirlenmiştir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren merkezî sınavla öğrenci alacak olan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, 2021-Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzundaki yerini aldı ve çocuklarının akademik gelişimlerini düşünen velilerin ilgi  odağı oldu. Proje Okulunun hangi imkanlar sağladığını ilçenin çeşitli noktalarında tanıtım panolarında gören veliler okulu arayarak ve bizzat okula gelerek Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun ne anlama geldiği öğrencilerine ne gibi imkanlar sağlayacağı konusunda araştırma içine girdiler.  Okul Müdürü Yüksel ÇATAL, velilerin neden Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu seçmeleri gerektiğini şöyle dile getirdi:

    1. Öğrencilerini merkezî sınavla (LGS Sınavı ) almaktadır.

    2. “Fen ve Sosyal Bilimler Programı” uygulanır. Yani Fen ve Sosyal Bilimler Liselerindeki derslerin müfredatı ve kitapları okunmaktadır.

    3. Üniversitelerle protokoller yapılarak öğrencilerin akademik öğrenmeleri ile kariyer planlamaları desteklenmektedir.

    4. Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip liselerinde öğrenciler,  Fen bilimleri veya Sosyal bilimler alanında altı (6) saat daha fazla ders alabilmektedirler.

    5. Proje Okulları, kendi yöneticilerini ve öğretmenlerini seçebilmektedir. Proje Okulu olan Anadolu İmam Hatip Liselerine yönetici görevlendirilmesi ve öğretmen ataması doğrudan Bakanlıkça yapılmaktadır. 

    6. Öğrencilerimiz üniversitede hangi alanda eğitim görmek istiyorsa okulumuzda Sosyal ya da Fen Programlarından birini seçebilmektedir.

    7.  Öğrencilerimize kariyer ve karakter eğitimi veren bir programa sahip bir okuluz.

    8. Öğrencilerimize modern barınma imkanı sağlayan pansiyonlu bir okuluz. (Pansiyon Yemekhanemizde, en az 9 çeşit açık büfe kahvaltı, en az 4 çeşit Öğle – Akşam yemekleri ve ara öğün verilmektedir. Pansiyon öğrencilerine,  her ay 45,59 TL harçlık, her sene başı bir kereye mahsus kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçları için 339,82 TL verilmektedir. Bu rakamlar her yıl maaş katsayısına bağlı olarak artmaktadır.)

    9. Başarılı öğrencilerimize burs vererek onları destekliyoruz. Bir okuldan öte bir aileyiz. (Bu bağlamda ilk % 3 dilimle okulumuza yerleşen öğrencilere 10 ay üzerinden aylık 500 TL ( Yıllık 5.000 TL ), % 4 – % 6 arası dilimle okulumuza yerleşen öğrencilere aylık 300 TL ( Yıllık 3.000 TL ), % 7 – % 10 arası dilimle okulumuza yerleşen öğrencilere aylık 150 TL ( Yıllık 1.500 TL ) burs verilecek. )

    10. Kur’an ve Sünnet ışığında iyi bir dini eğitim veren bir okuluz.

    11. Okulumuzda ayrıca Fen ve Sosyal Bilimler Programı, Akademik Destek Programı (ADEP),  AB ve TÜBİTAK Projeleri, Her ay Deneme Sınavları, Parasız Yatılı Pansiyon İmkanı, Sosyal-Kültürel ve Sportif Etkinlikler, Öğrenci Koçluk Sistemi, Alanında Uzman Öğretmen Kadrosu, Rehberlik Servisi, YKS Yetiştirme Kursları, Seminer,Konferans ve Geziler gibi aktiviteler uygulanmaktadır.

    12. Tercih Kodu: 44085’tir.

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel ÇATAL, tercih döneminde olduğumuz şu günlerde öğrencilerimizin bu kriterleri göz önünde bulundurmalarının kendilerine hem öğrenim hayatlarında hem de mesleğe atıldıklarında değer katacağını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin DİNGİN “Merkezi Sınav sonuçları dün açıklanmış olup, sınava giren tüm öğrencilerimizi tebrik ederim. Öğrencilerimiz için tercih süreci 5-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olup, ilçemizde Sınavla Öğrenci Alacak Okullarımız arasına yeni eklenen ve Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu statüsüne kavuşan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de tercih edebilirler. Ayrıca ilçemize 1 proje okulu daha kazandırılmasında emeği geçen başta okul yönetimi olmak üzere herkesi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim”. dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.