Narhın; “Bu nasıl millilik!”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Rıfat Narhın, Mısır’dan yapılan patates ithali ve tohumluk açıklamasına sert tepki gösterdi. Narhın açıklamasında; “Bir yandan binlerce lira harcayarak tarım ile ilgili görseller ve zorunlu yayınlar yapacaksın. Bir yandan program yapmadan hazine arazilerini üretime açıyoruz diyeceksiniz. Ardından patates ithali yapacaksınız. Bu nasıl Millilik?” dedi.

Narhın sözlerine şöyle devam etti; ” Niğde’de tonlarca patates büyük depolarda duruyor. Niğde Valiliğince bu büyük depolara pandemi nedeniyle işçi sokulmuyor. Bu süreçte alışveriş merkezleri ve depolama yapan rantiyeciler patatesin kilosunu 4 ila 5 arasına yükselttiler. Kimler olduğunu hükümet biliyor. Diğer yandan depolarda sağlık önlemleri alarak Türk çiftçisinin patatesinin değerlenmesini sağlamıyor. Mayıs ayında hasat başlayacak. Bu nasıl bir tarım anlayışıdır. Bu nasıl tüketici ve üreticiyi koruma anlayışıdır. Bu anlayış bir zümreye, bir rantiyeci hizibe çıkar sağlamaktır. Bu zümre ve rantiyeci hizip nerede konuşlanmıştır, Türk halkının bilgisindedir. 2020 pandemi nedeniyle dünyada üretimin düşeceği yıldır. Bazı ülkeler açlık tehlikesi ile karşı karşıya iken bu ithalatçı kafa kabul edilemez. Türk çiftçisine bunu layık görenler ne yerli ne milli olabilir. Ne yaptıklarının ya bilincinde değillerdir ya da ortak hareket etmektedir. Bu ithalatçı kafa ile sonuna dek mücadele edeceğiz.

On yıllardır Türk ulusuna, Türk köylüsüne, Türk çiftçisine, Türk çobanına programımızı anlatıyoruz. AKP ve benzerleri ile Muhalefet Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek özelliklerden çok uzaktır. Ya ABD’nin kucağında LGBTİ adlı sapkınlıkla Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek gündemini meşgul etmektedir. Ya da yerli ve milli adlı içi bomboş söylemle Halkı aldatmaktadır. Çözüm Milli Demokratik Devrimi tamamlayacak Milli Hükümettir. Milli Hükümetin baştacı üretici olacak. Ne iktidarın ne muhalefetin Türkiye Cumhuriyeti’nin sorunlarına çözümü, programı bulunmamaktadır. Üretim Devrimi programı olan tek parti, Vatan Partisidir. İktidar günlerimiz yaklaşmaktadır”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.