Mustafakemalpaşa’da kim belediye başkanı olsun?

*Mustafakemalpaşa'da 10 mahalle ve 10 köyde 2200 seçmenle yüz yüze görüştük. Seçmenlere 3 soru yönelttik: 1- Bu gün yerel seçim olsa, partiye mi, adaya mı oy verir siniz? 2- Hangi partiye oy verirsiniz? 3- Kim belediye başkanı olsun? sorularına yanıt ararken ilginç sonuçlar çıktı ortaya. 

*Erhan Onar, İzzet Dede, Hayri Öztetikler  ilk üç sırada yer alırken onları, Sadi Kurtulan, Hüseyin Özmen, Orhan Alper, Nail Altınok, İsa Söğüt, Vahit Girgin, Kerim Akça ve Dursun Demirci izledi. 93 seçmen ise kararsız olduğunu belitti.

Mustafakemalpaşa'da 6 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili seçmenin nabzını ölçmeye çalıştık. 10 mahallede ve 10 köyde, sokak, sokak, kahve, kahve dolaşarak seçmenle yüz yüze görüştük. Aldığımız yanıtlarda ilginç sonuçlar çıktı ortaya.

Bir ay süren çalışmalar sırasında seçmene 3 soru yönelttik.

İktidar partisi AKP'nin oylarında bir önceki seçim sonuçlarına göre ciddi anlamda düşüş var. Küçük de olsa DP'de de gerileme olduğu söylenebilir. MHP ile CHP'nin oylarında ise artış görülüyor. 

Mustafakemalpaşa'da “Bu gün seçim olsa, partiye mi, adaya mı oy verirsiniz?” sorusuna, 2200 seçmenin % 56'sı adaya, % 35'i partiye oy veririz yanıtı verdi. % 9'u kararsız olduğunu belirtti.

“Hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunda, AKP'ye % 31, MHP'ye % 21, CHP'ye % 19, DP'ye % 13, Kararsız % 10 ve Diğerlerine % 4 oy çıktı.

“Kim belediye başkanı olsun?” dediğimiz de, 2200 semenden 412'si Erhan Onar, 339'u İzzet Dede, 266'sı Hayri Öztetikler, 219'u Sadi Kurtulan, 190'ı Hüseyin Özmen, 119'u Nail Altınok, 102'si İsa Söğüt, 93'ü Vahit Girgin, 86'sı Kerim Akça, 81'i Dursun Demirci dedi. 181 seçmen de kararsız olduğunu söyledi

2014'teki yerel seçimlerde seçmenin partiden ziyade ağırlıklı olarak adaya oy vereceğini söylemesi, kafaları karıştıracak gibi. Ne olacağı konusunda ise partilerin yıpranmamış, dürüst,  çalışkan ve üretken isimlere yöneleceğini söyleyebiliriz.     

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.