Mumcu anılıyor

Mumcu anılıyor

Aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu, 15 yıl önce aramızdan ayrılan “Sakıncalı Piyade”, gazeteci, yazar Uğur Mumcu bugün tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de çeşitli etkinliklerle anılıyor.
Mumcu için Karacabey’de ilk tören bugün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Ardından, anıta karanfil bırakılarak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.
CHP Karacabey Temsilciliği de bugün saat 19:30’da Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki törenle Mumcu’yu anacak. CHP’nin, “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” adıyla düzenlediği anma etkinliğine gazeteci, yazar Levent Gencelli konuşmacı olarak katılacak.
CHP Karacabey Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karabaş, 15 yıl önce bombalı suikast sonucu öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu anma törenine tüm Karacabeylileri beklediklerini belirtti. Karabaş, “Katıksız, ödünsüz, coşkulu bir Kemalist ve Atatürkçüydü. Böyle bir insanı anarken ağıt yakacak değiliz. Yaşasaydı, böyle günlerde kendisi için ağıt yakılmasını istemezdi. Tıpkı 10 Kasımlarda Atatürk’ü ağıt yakarak anmadığımız gibi, Mumcu’yu da bu şekilde anmamalıyız. Onu anarken, sorumluluklarımızı birbirimize anlatmalıyız. Aslında böyle günlerde, Uğur Mumcu ile onun gibi yitirdiklerimizle, onların düşünceleri ile beraber olmak zorundayız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.