Muhsin Özdamar İlköğretim’in suçu ne?

Karacabey Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Yıllardır bodrum katlarında kıvranan ve dersliğe en çok ihtiyacı olan Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun unutulması velileri isyan ettirdi.
Eğitim alanındaki plansızlığın her geçen gün arttığı Karacabey’de gerçek sıkıntıların görmezden gelinmesi tepkileri de arttırıyor.
8 dersliği ve 720 öğrencisiyle geri plana atılan Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, 50 kişilik sınıflarda eğitim vermeye çalışıyor. Ancak Muhsin Özdamar dışındaki başka okulların sıkıntılarına daha fazla çareler aranması kafaları karıştırıyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda ne yaptığını sorgulayan öğrenci velileri, Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’na neden önem verilmediğinin yanıtını istiyor. Yıllardır derslik sıkıntısı çeken Muhsin Özdamar İlköğretim’e diğer okullara gösterilen değerin verilmediğini ileri süren veliler, arsa bahaneleriyle sürekli kandırılmaktan artık bıktıklarını dile getirdi.
Devlet isterse yapar!
Veliler, “Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun suçu ne? Çocuklarımız 50 kişilik sınıflarda ve bodrum katlarda eğitim görmeye mahkum ediliyor. Bize yıllardır arsa sorunundan bahsediyorlar. Ancak duyumlarımıza göre Belediye Başkanı bu sorunu çözmüştü. Hem çözülmediyse bile koskoca devlet yıllardır ek derslik sıkıntısı çeken okuluna sahip çıkamaz mı? Devlet, ne yapar, eder öğrencileri bu zulümden kurtarır. Yeter ki istesin. Ancak gördüğümüz kadarıyla Karacabey’deki hiçbir yetkili kılını kıpırdatmıyor. Sürekli topu birbirlerine atıyorlar. Başka şeylerle gündem değiştiriyorlar. Eğer bu çocuklar da ülkenin geleceği ise, mazeret üretilmeden ek derslik sorununa çare bulunsun” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.