“Muhatabı Ankara’ya gönderdikleriniz”

Ova köylülerin yol sitemine Başkan Koç’tan gönderme:
Karacabey Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, köy ziyaretleri kapsamında Keşlik, Doğla, Yeşildere, Ortasarıbey ve Hamidiye köylüleriyle bir araya geldi. DP yöneticileri ile köylülerle buluşan Koç, “Yapacağız, edeceğiz demek için dolaşmıyoruz. Yaptık diyoruz. Yapılanları konuşuyoruz” dedi.
Başkan Ergün Koç, DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ve parti yöneticileri ilk olarak Keşlik Köyü’nü ziyaret etti. Köyün girişinde tarlada çalışan kadınlarla kısa bir sohbet eden Başkan Ergün Koç, tarım işçilerine çanta hediye ederek yanlarından ayrıldı.

1

Keşlik Köyü kahvesinde muhtar ve köy halkıyla bir araya gelen Başkan Koç, sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu. Belediye Başkanlığı ekiplerince geçen yıl Keşlik Köyü’ne yapılan yatırımlar hakkında muhtar ve köy halkından yorum alan Başkan Koç, “Bizler seçim zamanı kürsüye çıkmıyoruz. Aslında hiç kürsüye çıkmıyoruz. Başından bu yana sizlerin arasındayız. Yapacaklarımızı saymaya gelmiyoruz.

4

Yaptıklarımızı denetliyor ve neler yapacağımızı konuşuyoruz. İyi birer sarrafsınız. Seçimlerde söz sizin. Siz iyisini bilirsiniz” ifadelerine yer verdi.
Ardından Doğla Köyü’ne geçen Başkan Koç, Muhtar ve köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle köy tüzel kişiliğine ait binanın boya badana ve tadilat işleminin köylünün beğenisini kazandığını belirten Muhtar Şerafettin German, “Köy camisinin temizlenmesi, tuvaletlerimizin medeni bir hale getirilip onarılması, boyanması ve yapılan çevre düzenlemeleri nedeniyle köylümüz Başkan Koç’a minnettardır” dedi.
Doğla Köy’ündeki ziyaretten sonra Yeşildere Köyü’ne geçen Başkan Koç, köye yaptıkları yatırımları kısaca özetleyerek, yeni projelerini köylülerinin beğenisine sundu.

6
Ova köylülerin yol sitemi
Keşlik, Doğla ve Yeşildere ziyaretinin ardından Başkan Ergün Koç’un durağı ova köyleri oldu. Ortasarıbey ve Hamidiye köylüleri ile bir araya gelen Koç, köylünün sitemiyle karşılaştı. Ova köylerine giden yolun harabeye döndüğüne dikkat çeken köylüler “Önceden zaten kullanımda sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi yarım bırakılan çalışmalar ve bozulan yollarda gitmek adeta işkence haline dönüştü” yorumunda bulunarak Belediye’nin konuya el atmasını istedi. Başkan Koç ise, “Şikayetlere neden olan ova köyleri yolu, belediye sorumluluk alanı dışındadır. İl Özel İdaresi kapsamın olan bir yer olduğu için bu noktada bir şey yapamayız. Muhatabı Ankara’ya gönderdiklerinizdir” cevabını verdi.
9 köyde yapımına başlayacakları halı sahalardan birinin Ortasarıbey’e inşa edileceğini müjdeleyen Başkan Koç, köy muhtarı ve köylülerle birlikte alan tespiti için köyde tur attı.
Köylülerle fikir alışverişlerinde bulunan Başkan Koç, “Hiç kesmediğimiz diyalogumuz bundan sonrada sürecek. Köylerimiz için imkânlarımızı elimizden geldiğince kullanacağız. Geçtiğimiz yıl çıkan yasayla köylerle ilgili sorumluluk verildi. Bu sorumluluğumuzu yasanın çıktığı tarihten itibaren hızla sürdürdük. Hizmetlerimizin devamının geleceğinden kimsenin şüphesi dahi yok” ifadelerine yer verdi.

7 5 3 2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.