Muharrem İnce’nin açılışı hayal kırıklığı oldu!

Merakla bekliyordum; CHP’den kopan Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’nin Bursa İl Başkanlığı açılışı nasıl olacak acaba?

Umduğum gibi olmadı.

Zayıf, çok zayıf kaldı.

CHP’nin bir kısım küskünleri ve bazı gençler dışında kalabalık yoktu.

Bursa’da atılan ilk adım hayal kırıklığı yarattı.

 **** 
Muharrem İnce gibi cerbezeli, ağzı iyi laf yapan bir liderin ikinci memleketi sayılabilecek Bursa’da daha yoğun bir ilgi olmalıydı.

Bursa hem Yalova’nın komşu kenti hem de burada fizik öğretmenliği yapmış bir isim Muharrem İnce’nin ilk sınavı sayılabilecek bu açılışta güvenlik görevlileri, basın mensuplarını saymazsak, 300 kişi vardı, yoktu.

Sosyal medyadan istifasını paylaşan Cengaver Yetim ile İnegöl’de siyaset yapan maviler giymiş Yasemin Soydan’ı gördüm. Ömer Ateş, SabahattinDepe izlemeye gelmişti; CHP’de siyaset yapan kaptan Rıfat Yazgan’ın konumunu bilemedim.
 **** 
Memleket Partisi’nin açılışına diğer partilerden kimse gelmedi. Sadece İYİ Parti’nin iki yöneticisi, İbrahim Erdoğan ile Nevzat Kocakurt katılıp, “Hayırlı olsun” dediler.
 ****Parti İl Merkezi’nin açılışı sırasında Muharrem İnce otobüsün üzerinden bir konuşma yaptı.

İktidara yüklendi, CHP’den hiç söz etmedi.

Akıllıca bir tutum sergiledi.

Olası cumhurbaşkanı adaylığı sırasında CHP tabanından oy alabileceğini hesap ediyor olmalı ki, duyarlı davranıyor, tabanı kemikleştirmekten kaçınıyor.

 **** 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tayyip Erdoğan’a televizyonda tartışma çağrısının bir benzerini Muharrem İnce yaptı.

Bütün liderlerin katılacağı açık oturum önerdi.
 **** 
Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin mavi rengini niçin aldığını açıklaması ilgimi çekti.

M harfi memleketi simgeliyor” dedi. Mavi’nin A’sı adaleti vurguluyor. V’si de vicdana atıf yapıyor. Ki son dönemlerde vicdanları kanatan pek çok uygulama yapılıyor iktidar tarafından… İ harfinin ekonomik bir anlamı var, iş belki de işsizliğe dikkat çekmeye çalışıyor Muharrem İnce…

 **** 
Açılış sona ererken Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’la karşılaştım.

Mudanya’da CHP’den 105, AK Parti’den 7, Saadet’ten 1, İYİ Parti’den 4 ismin istifa ederek, Memleket Partisi’ne katıldığını söyledi.
 **** 
Tam alandan ayrılırken Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olarak anonsunu yapan Mudanyalı tiyatrocu kardeşim Serhat Işık’ı gördüm.

Ağabey sen inanmıyorsun ama çok iyi gidiyoruz. Adana yıkılıyordu” dedi.

Adana’yı, Mersin’i bilmem ama Bursa’nın yıkılmadığı çok açık…

Doğrusu bugün gördüğüm filmi daha önce seyretmiştim; Emine Ülker Tarhan da CHP’den ayrılmış, yeni bir parti kurmuş, ilk seçimde büyük hüsrana uğramıştı.

Bugün Bursa’da gördüğüm tablo Muharrem İnce açısından olumlu değildi.

 **** 
İçinde kız kardeşim Hamiyet Arıkaslan’ın da bulunduğu bazı CHP’liler Muharrem İnce’ye tepki gösteriyorlar: “Ne istedin de bu partide olamadın? Senin için çok çalıştık, bunu mu yapacaktın bize?” şeklinde değerlendirme yapıyorlar. “İhanete” uğrama duygusu anlıyorum ama şunu söylemem lazım, Muharrem İnce CHP’den ayrılarak siyasal yanlış yapmış olabilir ama onun arkasından gidenlere kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Demokratik bir tercihte bulundular. Saygı göstermek lazım.
 **** 
Bu yazının dipnotu: Halk TV, KRT ile Tele1, eğer yandaş kanallar gibi olmak istemiyorsa Muharrem İnce’yi konuk olarak almalı. Bu televizyonların izleyicisi olarak bunu istiyorum, bekliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.