MUHARREM İNCE CHP’Yİ DİNAMİTLİYOR!

Haber Türk Televizyonunda, Didem Arslan Yılmaz’ın yönettiği “Türkiye’nin Nabzı” programına konuk olan Muharrem İnce, Gazeteci-Yazar Gürkan Hacır, Gazeteci-Yazar Sevilay Yılman, Gazeteci-Yazar, Deniz Zeyrek, Gazeteci-Yazar Nagihan Alçı’nın soruları karşısında sıkıştığı zamanlarda çıkışı, CHP Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticilerine yüklenmekte buldu.
“Ben” merkezli konuşmaları ve beden dilindeki iticiliği ile dikkat çeken İnce, çok çabuk sinirlendi ve tuzak sorulara önce “Yemem” dedi, ancak frene basamayıp yaptığı karşı dalışların içinde boğuldu.
İnce, dereyi görmeden paçaları sıvadı. Kurultay var mı, yok mu belli değilken, CHP Genel Başkanlığına yine aday olacağını açıkladı.
Hızını alamadı, erken seçim yapılacağını ve kendisinin de Cumhurbaşkanlığına yeniden soyunacağını Haber Türk ekranlarında altını çizerek duyurdu.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun göz kamaştıran siyasi hamlelerini, İstanbul başarısıyla zirve yapan Ekrem İmamoğlu’nun halkta giderek büyüyen karşılığını adeta yok saydı.
İlkeli siyasetten dem vuran Muharrem İnce, gerekçe olarak da, CHP’nin 40 yıl sonra ilk kez kendisi ile yüzde 30 bandının üzerine çıktığını gösterdi.
Sık, sık “Ben, ilkeli bir siyasetçiyim” dedi. “Ben ilkeliyim” dedikçe gazeteciler de ilkesizliğini önüne koydu:
Örneğin: 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, “Oyları çaldırmam. Seçim akşamı 50 bin avukatla Yüksek Seçim Kurulu önünde olacağım. Bu seçimi kaybedersem, Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşında bir daha kesinlikle aday olmam” şeklinde konuşan Muharrem İnce’ye gazeteciler şu soruları sordu:
1- Peki, seçimi kaybettiğin o akşam nerelerdeydiniz? Size yüzde 30’un üzerinde oy veren seçmenleri neden yalnız bıraktınız?
2- “Cumhur Seçimini kaybedersem, Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında bir daha aday olmam” dediniz, kurultay yapılırsa, CHP Genel Başkanlığına aday olacağınızı söylüyorsunuz. Bu ne demek oluyor? Çelişki yok mu?
Nezaketten dolayı “İlke bunun neresinde?” sorusu sorulmadı.
Ancak İnce, bir hayli sinirlendi ve domates gibi kızardı. Sağlıklı çıkış bulamayınca, CHP Genel başkanını ve Genel Merkez yöneticilerini bombalamaya başladı:
“O gece beni Genel Merkez yöneticileri sattı. Yalnız bırakıldım. Herkesten özür diliyorum. Zamanı gelince beni satanların isimlerini de açıklayacağım. Kılıçdaroğlu değil. Ancak Kılıçdaroğlu çıkıp aday olmalıydı. Yakışanı budur. CHP’nin önünü 40 yıl sonra ben açtım. Ben yolu açtım da İmamoğlu öyle kazandı. Güzel bir başarı elde etti. Tebrik ederim. O da aday olabilir.
Ben, altınım. Altın bir kere yere düşmekle değer kaybetmez. Ben, ilkeli bir siyasetçiyim. CHP genel Merkezindekiler kiracı, ben ise ev sahibiyim.”
Muharrem İnce’ye bir soru da biz yöneltelim ve yazımıza noktayı koyalım.
“Hırsızlığı mahkeme kararlarıyla belgelenen belediye başkanı adayları ve destekleyicileri ile birlikte yürümek, ilkeli olmak mıdır?”
Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 22 farkla kaybeden İnce, 4 saat süren program sırasında çaresizlik yaşadı ve zaman zaman açmazlarda kaldı.
Gazetecilerin soruları karşısında ilkesizliği açıkça ortaya çıkan Muharrem İnce’nin CHP’ye gladyatörler gibi saldırması bir hayli düşündürücüydü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.