“Muhabbet geceleri” etkinliği

Karacabey Dayanışma ve Kültür Derneği ve Ser Organizasyon tarafından Kapalı Spor Salonunda “Muhabbet Geceleri” adlı bir etkinlik düzenlendi.
Karacabey Kapalı Spor Salonu’ndaki program, İstiklal Marşı ile başlayıp, Hacı Osman Döl Camii İmam Hatibi Rıza Yiğit’in Kur’ân-ı Kerim okunmasıyla devam ederken programın sunumunu Mikail Şimşek, sohbetiyle Yusuf Duru (Meddah-ı Fakir) ile devam etti, İlahileriyle Grup Hanedan, Şiir ve Naatlarla Dursun Ali Erzincanlı geceye renk kattı.
Programa Ak Parti İlçe Başkan Vekili Kadir Sevik, Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, SP İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı, BBP İlçe Başkanı İzzet Toprak, Belediye Başkan Adayı Bülent Turan, partilerin belediye meclis üyesi adayları ve yöneticileri, Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneller, Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Atilla Bayder ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Dayanışma ve Kültür Derneği Vakıf Müdürü Hasan Turan, muhabbetin sevgi ve sadaka olduğunu belirterek, “Muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakadır. Muhabbet, ruh dünyamıza yağan Rabbanî bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül, Rabbimiz’in teveccüh mekânıdır. Aile bireyleri, muhabbet bağlarıyla birbirine kenetleniyor. Gönüller fethederek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz.” dedi. Gençlerin gönül kapıları açarak, yarınlara umut olabileceğini ifade eden Turan, “Bir toplum, ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etmek adına, yurtiçinde ve yurtdışında ‘Muhabbet Geceleri’ ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet, en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahib–i Muhabbet olan Rabbimiz ‘in bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz ederim. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen, ses, sahne ve ışık sistemi ile bir kültür hizmetkârı olan Ser Organizasyona ve katkılarından dolayı tüm sponsorlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Programın sonundasponsorlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.