Müftülük Gazi Mahallesi’ne taşınıyor

Karacabey Tavşanlı Mahallesi Haşim Onur Camii yanında 1984 yılından bu yana hizmet veren İlçe Müftülük binası, Gazi Mahallesi’ndeki Fatih Camii karşısına taşınıyor. Hazine’ye ait arsa üzerine inşa edilecek yeni Müftülük binasının projesinin hazırlandığı ve üst makamların belirleyeceği temel atma dönemine girildiği kaydedildi.
Yaklaşık 34 yıldan bu güne Karacabey’de hizmet veren İlçe Müftülüğü’nün, günün koşulları karşısında yetersiz kalması üzerine yeni binasına taşınacak. Şu an Tavşanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Müftülük, Gazi Mahallesi Fatih Camii karşısında Hazine’ye ait arsa üzerine yeni hizmet binasını inşa edecek. Bu konuya hızlı bir giriş yapıldığı ve yeni hizmet binasının projesinin de hazırlandığı öğrenildi. Yeni bina için üst makamların belirleyeceği bir tarihte temel atma töreni yapılacağı belirtildi.
Müftülük nikâh işlemleri de yapacak
Öte yandan, Belediyelerdeki nikâh kıyma işlemi yeni yılda yine devam edecek. Yeni dönemde bu yetki Müftülüklere de verildi. Yani 2018’den itibaren hem belediyeler, hem de Müftülükler nikâh konusunda yetki sahibi oldu.
Bir hafta süren seminerlere davet edilen ve nikâh kıyılması konusunda bilgilendirilen İlçe Müftülük görevlileri arasında asıl yetkinin öncelikle Müftü’de olduğu bildirildi. Müftü’nün olmadığı durumlarda ise yetkiler, vekâletle ilçe vaizlerine geçecek. Bu doğrultuda nikahlar ya Müftü, ya da Vaizler tarafından kıyılacak.
Ancak vatandaşın kafasına en çok, “İstendiği takdirde ‘İmam Nikâhı’ da aynı anda yapılacak mı?” sorusu takılıyor. Bu konunun ise henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.