Mobil Başkan kolları sıvadı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin tüm dinamiklerini harekete geçirmek istediğini yineledi. Özellikle ilçenin önemli bir gelir kaynağını oluşturan tarım konusunda çiftçiliğin yoğun olduğu mahalleleri mekan eyleyen Özkan, üreticilerle yakından ilgileniyor.
Özkan, üretici firma ve fabrika yöneticileriyle bir araya gelerek yetersiz bulduğu diyalog eksikliğini gidermek istiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının alt yapısını oluşturmayı amaçlayan Özkan, üretim potansiyelinin arttırılmasıyla, ticaretin daha canlı olmasını hedefliyor.
Mobil Başkan olmak istediğine dikkat çeken Ali Özkan ilk olarak Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile bir araya geldi. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ile Ticaret Borsası Başkanı Murat Bertan’ın da eşlik ettiği ziyarette ilçenin tarım ve sanayi konusunda üretmesi gereken politikalar masaya yatırıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Matlı, “Ne yazık ki Karacabey’de belediye ile üreticiler arasında uzun yıllar büyük kopukluk yaşandı. Ve bu günlere ciddi bir diyalog eksikliği nedeniyle gelindi. Sayın Özkan’ın bu adımları Karacabey için umut verici. Güzel sonuçlar çıkacağına eminim.” dedi.
Başkan Özkan Matlı’nın ardından Güncü ve Bertan ile birlikte yürüttüğü ziyaretlerde, Nestle Fabrikası Müdürü Hasan Özgür Uludağ, Sarten Ambalaj Müdürleri Yalçın Şenol ve Selçuk Yıldız, Pioneer Tohumculuk Müdürü Levent Erdem’in yanı sıra Most Gıda Müdürü Serdar Berber, Karakaş Tavukçuluk ve Yem San.Tic. Ltd. Şti. Sahipleri Hüseyin ve Sedat Karakaş ile bir araya geldi.
Başkan Ali Özkan’ın yapılan görüşmelerde ele aldığı konular arasında, üretim ve istihdamın arttırılması noktasında belediyeden beklentilerin ne olduğunu öne çıkardı. Görüşmelerin diğer gündeminde ise daha önceki yıllarda özel bir firma tarafından yapılan Tarım ve Hayvancılık fuarının önüne “Gıda” eklenmesi ve bu etkinliğin Karacabey Belediyesi tarafından yapılması yer aldı.
Mobil Başkan ziyaretler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu zamana kadarki oluşan diyalog eksikliğinin farkındaydık. Seçimlerin öncesinde de bunu tespit etmiş ve bu sebeple mobil başkan sloganına ağırlık vermiştik. Geçtiğimiz haftalarda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar aldık. Şimdi Karacabey’in tüm üreten dinamikleri ile aynı görüşmeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Çiftçimizin ve gerek ilçede ki genç nüfusumuzun istihdamı ile gerekse ekonomiye katkıları ele alındığında bu ziyaretler aslında oldukça önemli. KTSO Başkanımız Naci Güncü ve KTB Başkanımız Murat Bertan’da mümkün olduğunca ziyaretlerimize iştirak edecekler. Bu zamana kadar yapılan görüşmelerimizde yöneticilerden olumlu tepkiler aldık. Onlar da bu zamana kadar ki eksik diyalogtan rahatsız olduklarını dile getirdi. Şimdi hepsi bu istişarelerden duydukları memnuniyeti ifade ediyor. Mobil Başkan anlayışımızla verdiğimiz sözler doğrultusunda Karacabey için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.